Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Info voor toekomstige eerstejaars

  • 22 januari 2021

Zit jij nu in het 6de leerjaar? Wil je onze school beter leren kennen? Noteer alvast volgende afspraken in je agenda!

Zit jij nu in het 6de leerjaar? Wil je onze school beter leren kennen?
Noteer alvast volgende afspraken in je agenda!

GEANNULEERD – Bubbelbezoeken op afspraak voor toekomstige eerstejaars

Jullie schreven de voorbije weken massaal in voor een coronaproof bezoek aan onze school. Onze leraren en directieteam stonden enthousiast klaar voor gespreide bezoeken doorheen onze school. We konden niet wachten om jullie persoonlijk en veilig te ontmoeten. 

De scholen van onze scholengemeenschap hadden de geplande bubbelbezoeken zorgvuldig voorbereid, samen met de collega’s van de preventiediensten. De huidige evolutie van de besmettingen, met de erg besmettelijke Britse variant, dwingt echter tot bijsturen.

In gezamenlijk overleg hebben de scholen van de Katholieke Scholengemeenschap Regio Mechelen beslist om de bubbelbezoeken te annuleren, alvast tot en met de huidige verlenging van de coronamaatregelen, 1 maart 2021.

Wij vinden dit heel erg jammer, want we keken er samen met jullie zo naar uit. We begrijpen wel deze gezamenlijke beslissing, gezien de laatste evoluties. Wij stellen jullie graag deze alternatieven voor:

We hopen op deze manier ons warm Ursulinen Mechelen-gevoel ook naar jullie te kunnen overbrengen. We beseffen ook wel heel goed dat het ‘gevoel’ dat je ervaart wanneer je een school bezoekt belangrijk is in de definitieve schoolkeuze. Van zodra er toestemming is om jullie te ontvangen, zullen we die kans onmiddellijk grijpen en verwittigen we jullie zo snel mogelijk.


Digitaal infomoment voor toekomstige eerstejaars

Op woensdag 24 februari organiseren we een digitaal infomoment om 16.00 uur. Directie en leraren zullen online paraat staan om onze werking, het schoolleven, de talentmodules en nog veel meer toe te lichten. Binnenkort meer informatie en een mogelijkheid om hiervoor in te schrijven.


Wat kan je verwachten?


Infomoment voor toekomstige eerstejaars

Op zaterdag 13 maart hopen we jou en je ouder(s) fysiek te mogen rondleiden in onze school. Indien dat niet kan doorgaan, organiseren we op deze dag opnieuw een digitaal infomoment. Binnenkort meer informatie.


Leerling uit het 5de leerjaar?

Je zoon of dochter zit in het 5de leerjaar en je wenst meer informatie over onze school. Van harte welkom op zaterdag 8 mei (namiddag).


E-infodag?

Wil je al wat meer informatie? Neem dan een kijkje op deze pagina.