Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

2M en 2O bezoeken het VOKA Talentcenter in Technopolis

  • 19 januari 2024
  • 2de jaar

Op 11 en 12 december trekken de leerlingen van 2M en 2O naar Technopolis Mechelen om er het VOKA Talentcenter te bezoeken. Deze uitstap geeft hen meer inzicht in de verschillende studiemogelijkheden uit de regio.

Op donderdag 11 januari en vrijdag 12 januari trokken de leerlingen van 2M en 2O naar het VOKA Talentcenter in Technopolis Mechelen. Deze uitstap gaf hen meer inzicht in de verschillende studiemogelijkheden uit de regio.

Eerste Talentcenter in Vlaanderen
Sinds kort kan je in Technopolis het allereerste Talentcenter in Vlaanderen bezoeken. Dit Talentcenter heeft als doel om jongeren op jonge leeftijd, tussen 12 en 14 jaar, wegwijs te maken in het grote aanbod aan studiekeuzes. Elk schooljaar veranderen 18 000 leerlingen in Vlaanderen van studierichting. Daarom sloeg VOKA, Vlaams netwerk van ondernemingen, de handen in elkaar met Technopolis. Met dit initiatief wil de organisatie ouders en leerlingen helpen bij die studiekeuze op een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde manier.

2M en 2O in actie!
Afgelopen donderdag en vrijdag trokken de leerlingen van 2M en 2O naar het Talentcenter in Technopolis. Daar kregen zij verschillende testen en proefjes op hun bord om, zoals hierboven al beschreven werd, meer inzicht te krijgen in hun talenten en interesses. Deze testen bestonden uit meerdere onderdelen, waarbij ook een VR-spel aan bod kwam. In de andere proefjes werden onze leerlingen dan weer getest op motoriek en technisch inzicht, alsook onderworpen aan een cognitieve taal- en rekentest.

Na afloop kregen onze leerlingen een gepersonaliseerd talentenrapport mee naar huis. Daarin staan de studierichtingen uit de regio die het meest aansluiten bij hun talenten en interesses opgesomd. Het is de bedoeling dat zij met deze informatie meer inzicht krijgen in de verschillende studiemogelijkheden.

Voor meer informatie over dit initiatief van VOKA kan je hier terecht.