Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Oud-leerlingen getuigen …

Onze school levert kwaliteit af en dat zien we geregeld uit het nieuws dat we krijgen van oud-leerlingen.

Ellen Reynaert studeerde Wetenschappen-Wiskunde (2015). Ze studeert Bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven.

“Ursulinen Mechelen is altijd een zeer aangename en goede school geweest. We leerden dat er hard gewerkt moest worden, maar daarnaast bracht UM ons nog vele andere dingen bij. Op de solidariteitsmarkt op school had onze klas een kraampje. Daardoor leerden we samenwerken en ons inzetten ten voordele van het goede doel. In het vijfde en zesde jaar kregen we de kans om deel te nemen aan de Sci-Tech Challenge en brachten we een bezoek aan de fertiliteitskliniek in Jette. Op die manier probeerden de leerkrachten onze interesses te wekken en leerden we heel wat bij buiten de schoolmuren. De leerkrachten waren ook altijd heel begaan met onze studiekeuzes en toekomstplannen, ze stonden altijd klaar om ons advies te geven. Dankzij de infomomenten en gesprekken rond studiekeuzes kregen we de kans te ontdekken wat de mogelijkheden na het middelbaar waren. UM is begaan met elke leerling en heeft ervoor gezorgd dat ik de school verlaten heb met een goede voorbereiding voor de toekomst op elk vlak.


Ellen studeerde Latijn-Wiskunde en deed nadien een bachelor Verpleegkunde. Momenteel is ze bezig aan een master Verpleeg- en vroedkunde aan de Universiteit Antwerpen.

Mijn keuze voor de richting Latijn-Wiskunde heeft me in mijn verdere studies heel wat voordelen opgeleverd. Zo zorgde het vak Latijn ervoor dat ik al op jonge leeftijd een goede leerhouding ontwikkelde, hetgeen nodig was voor het slagen in mijn vervolgopleiding. Bovendien werden deze lessen erg boeiend gegeven door een gemotiveerd lerarenkorps. Dit zorgde ervoor dat ik een grote interesse ontwikkelde in dit vak. Toegegeven, ik mis deze lessen wel eens …

Ook in de lessen wiskunde ontwikkelde ik een analytische geest, weliswaar op een andere manier dan in de lessen Latijn. Zo zijn de grondbeginselen van de statistiek me nog erg van pas gekomen in de academische opleiding die ik nu volg.

Ik heb een erg leuke tijd beleefd op UM waarin ik veel heb bijgeleerd en warme contacten (zowel leerlingen als leraren) heb gelegd. Ik heb hier veel vriendschap mogen ervaren en mijn basis weten te leggen voor mijn verdere professionele leven. Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn middelbare schooltijd op Ursulinen in Mechelen.


Emma Verlinden studeerde Grieks-Latijn (2018), nadien koos ze enthousiast voor de opleiding Taal & Letterkunde (Grieks-Latijn) aan de KU Leuven)

“Momenteel studeer ik Taal- en letterkunde (Grieks en Latijn) en ik ben zeer blij met deze keuze. De vakgroep klassieke talen heeft me dan ook fantastisch ondersteund in mijn overgang naar de KU Leuven. Dus via deze weg wil ik hen dan ook graag nog eens extra bedanken om mij zo te steunen en me hun liefde voor de Griekse en Latijnse taal en cultuur mee te geven. Maar ook bij heel wat andere vakken leerde ik dingen bij die me nu nog van pas komen. Zo werden we wel vaker uitgedaagd met opdrachten die soms ietwat onverwacht uit de hoek kwamen. Vooral de schrijf- en spreekopdrachten bij Nederlands en Engels in de derde graad zijn mij in dit opzicht bijgebleven. Daardoor vind ik het nu veel makkelijker om opdrachten die me eerst moeilijk lijken toch op mijn eigen manier aan te pakken en me niet meteen te laten afschrikken. Met zo’n dikke kleppers van cursussen kan dat wel eens van pas komen …”


Eva Wachtelaer studeerde af in Wetenschappen-Wiskunde in Ursulinen Mechelen (2014). Ze studeert Biomedische wetenschappen aan de Universiteit in Antwerpen.

“In Ursulinen Mechelen heb ik een geweldige tijd gehad. Ik heb er de kleuter-, lagere en middelbare school doorlopen en ben over het hele traject tevreden geweest over de aanpak, begeleiding en kwaliteit van het onderwijs. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft UM mij een heel goede achtergrond gegeven voor mijn verdere studies. De overgang van middelbaar naar universiteit ging voor mij heel vlot, aangezien ik in UM heb ‘leren’ studeren en plannen. Daarnaast ondervind ik nog steeds de interesse van de leraren in hoe mijn leven verder verloopt, wat hun passie en toewijding voor het onderwijs benadrukt.” Foto: Presentatie masterthesis op de AAIC, een Alzheimer conferentie in Los Angeles


Massimo Biesemans studeerde af in Business Support in Ursulinen Mechelen (2017). Hij studeert Bedrijfsmanagement (Financie- en verzekeringswezen) aan Thomas More.

“Ik studeerde af aan Ursulinen Mechelen in de richting ‘Business Support’. Deze richting was een goede basis voor mijn verdere studies. Tijdens mijn jaren in UM kreeg ik inzicht in verschillende zaken die met het bedrijfsleven te maken hebben. Zo moesten we bijvoorbeeld tijdens het laatste jaar een minionderneming oprichten. Uit deze ervaring heb ik vooral veel gehad aan het ‘cijfergedeelte’. Hierbij hebben de leerkrachten mij sterk begeleid. Ik kon steeds terugvallen op hun kennis en expertise. De basis die ik heb meegekregen in Ursulinen Mechelen komt uitstekend van pas bij mijn huidige studie ‘Financie- en verzekeringswezen’ aan Thomas More Mechelen. Mijn doel is om later te werken in de financiële wereld. Ik ben de leerkrachten van UM zeer dankbaar. Dankbaar om mij steeds te helpen met moeilijke leerstof, dankbaar om mij te steunen wanneer het moeilijk ging en dankbaar om mij de nodige kennis en attitudes aan te leren om te starten met een verdere studie binnen het hoger onderwijs. Zelfs nu, na mijn schoolcarrière in UM, kan ik nog steeds met vragen bij hen terecht. BEDANKT, URSULINEN MECHELEN!”Shauni Cools studeerde af in Kinderzorg, 2012. Ze werkt nu als onthaalmoeder.

“Gewoon durven doen en minder twijfelen, dat leerde ik in Ursulinen Mechelen. Dit motto heb ik altijd voor ogen blijven houden tijdens mijn studies, stages, job en verdere leven. Momenteel ben ik onthaalmoeder en krijg ik geregeld stagiairs van ‘mijn oude school’ over de vloer.”Lies Vanhaecht studeerde Latijn-Wiskunde (2015). Zij koos voor de opleiding Wiskunde aan de KU Leuven.

“In mijn opleiding Wiskunde aan de KU Leuven heb ik niet meer Latijnse vocabulaire gebruikt dan ‘Quod Erat Demonstrandum’. Toch ben ik nog steeds blij dat ik voor Latijn koos in het middelbaar. Eerst en vooral omdat ik door mijn studies Latijn beter kan schrijven. Door het jarenlang zinnen ontleden, ben ik me bewuster van mijn zinsconstructies (ook in vreemde talen). Tegen al mijn verwachtingen in, schreef ik de laatste jaren heel wat rapporten en kwam die kennis dus goed van pas. En vooral, Latijn verplichtte me al in het middelbaar om goed te studeren. Dit verzachtte de slag in mijn gezicht toen aan de universiteit niet meer alles vanzelf ging. Dank je wel UM!”


Tine Van Win studeerde af in Gezondheids- en welzijnswetenschappen, 2018. Ze studeert Biomedische laboratoriumtechnologie aan UC Leuven-Limburg

“Ursulinen Mechelen heeft me absoluut leren plannen en structureren, wat met die dikke cursussen nu zeker echt van pas komt. Ik vind dat de leraren ons goed hebben voorbereid op de overgang van secundair onderwijs naar hoger onderwijs. Ik wist wat ik kon verwachten.”


Lieze Versteven studeerde Sociale en technische wetenschappen (2015). Ze koos nadien voor een bachelor Lager onderwijs in Thomas More.

“Op UM leerde ik presenteren voor een grote groep. Iets waar ik uiteindelijk mijn job van gemaakt heb! Als juf presenteer ik een hele dag door.”


Yannick Huysseune studeerde af in Office Management & Communication (Secretariaat-Talen, 2018) en is bezig aan een bachelor Office Management aan ODISEE Brussel.

“Het is nu al anderhalf jaar geleden dat ik van Ursulinen Mechelen ben afgestudeerd.  Alhoewel het toch even wennen was toen de vertrouwde structuur van het middelbaar wegviel, vond ik al snel mijn draai in de bachelor Office Management aan Odisee in Brussel. Intussen zit ik al in mijn tweede jaar en moet ik echt wel zeggen dat de opleiding Secretariaat-talen mij een goede basis heeft gegeven, waardoor de overgang naar het hoger onderwijs vrij vlot ging. De vakken zijn interessant en gevarieerd. Zo krijg ik naast de taalvakken en het Office pakket ook veel algemene vakken zoals economie, ICT, marketing, HRM …”


Natalie Willekens studeerde af in Economie-Moderne talen (2011) en heeft een diploma Office Management aan de AP Hogeschool Antwerpen.

“Ik werk momenteel al 4 jaar bij Bright Plus Outsourcing Solutions als Project Assistant. Het is voor mij een heel uitdagende job, omdat ik werk met kortetermijnprojecten (met een duur van maximum 1 jaar). Ik kom dus in veel functies en bedrijven terecht.

Mijn studiekeuze in Ursulinen Mechelen was een zeer goede basis, die me al veel heeft opgebracht. Mijn projecten zijn altijd administratief getint en dit heb ik ook nog steeds het liefst. Tijdens mijn bachelor Office management heb ik kunnen verder werken op mijn reeds vergaarde kennis. Zowel de economie als de talen gaven me een grote voorsprong. Nu, in het bedrijfsleven, komt al die kennis nog steeds heel goed van pas. Vooral de minionderneming heeft mijn ogen geopend en mijn passie voor administratie naar boven gebracht. Iets waar ik nu nog steeds mijn motivatie en voldoening uit haal. Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan mijn jaren in de Ursulinen. Ik heb er veel geleerd!


Anouck Walschap studeerde Sociale en technische wetenschappen (2012). Zij behaalde een diploma Pedagogie van het Jonge Kind aan de Karel De Grote Hogeschool.

Het fijne contact en de sterke band met de leraren zorgden voor een goed welbevinden op school. De steun, het vertrouwen en de nabijheid die ik op UM mocht voelen, nam ik mee en pas ik vandaag zelf toe, als kleuterjuf, in de omgang met de kleuters van mijn klas.”


Sonia Gupta studeerde Accountancy & IT (2019). Zij koos voor de opleiding Business Administration aan de KU Leuven.

“Het beste aan Ursulinen Mechelen was dat de leraren me motiveerden om met plezier naar school te komen. Ik kreeg de steun en hulp die nodig was en kon bij iedereen terecht. Niet alleen op sociaal vlak, maar ook op educatief vlak ben ik UM zeer dankbaar. Met de leerstof die ik kreeg in de studierichting Accountancy & IT en met de voorbereidingen op het hoger onderwijs, heb ik nu absoluut een voorsprong in mijn huidige studies!


Ben de Metz studeerde Latijn-Wetenschappen-Wiskunde (2018). Hij koos voor de opleiding Geneeskunde aan de KU Leuven.

Ursulinen Mechelen heeft mij niet enkel geprikkeld om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, maar er werden ook talrijke mogelijkheden aangeboden om deze uitdagingen aan te gaan: de leerstof werd keer op keer op een elegante en begrijpelijke manier aangeboden. De leraren voorzagen ook telkens de mogelijkheid voor inbreng van de leerlingen. Er werd steeds ingespeeld op ontwikkelingen in de actualiteit en indien we vragen stelden die niet noodzakelijk voortkwamen uit de leerstof, werd er toch tijd voor vrijgemaakt. Op deze manier kon iedereen zijn interesses uitspelen en tot ontwikkeling laten komen. Naast dit alles was de voorbereiding naar het hoger onderwijs in de laatste twee jaren fantastisch georganiseerd: beter leren verwerken van grotere hoeveelheden leerstof, kritisch en correct omgaan met informatie, en vooral een zeer goede begeleiding in het kiezen en voorbereiden van ieders studiekeuze.

Foto: “Project Heart 4 Life 2019, waar we cardiovasculaire screeningen gaven aan het brede publiek (Universiteitshal, Naamsestraat 22, Leuven, zaterdag 16 november)”Zohra El Kaddouri studeerde Business support (2019). Ze volgt nu een graduaat Marketing en communicatiesupport aan Thomas More.

“Momenteel studeer ik Marketing en communicatiesupport aan Thomas More. Met de basiskennis die ik vooraf kreeg, kan ik nu met trots mijn kennis uitbreiden. Ik studeerde af in de studierichting Business Support. Ursulinen heeft me geleerd hoe ik professioneel maar ook sociaal te werk moest gaan in een bedrijf. Het praktisch gedeelte van de richting zorgde voor een stageplaats bij Mentorprise. Ik werk er nu zelfs als Junior Assistant.

Het runnen van een studentenbedrijf smaakte naar meer, vandaar mijn keuze voor Marketing aan de hogeschool. Business support was zeker de ideale studierichting voor mij. Ik heb hier een erg fijne tijd beleefd.”Ingrid Vernemmen studeerde Latijn-Wetenschappen (2013). Ze koos voor de studies Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Ze studeerde af als dierenarts in 2019 en doctoreert nu in de paardencardiologie.

“De richting Latijn-Wetenschappen was voor mij een erg goede voorbereiding voor de opleiding Diergeneeskunde en het doctoraat waar ik nu aan begonnen ben. De lessen wetenschappen aan Ursulinen Mechelen zijn van een hoog niveau en de leraren weten ze op een boeiende en uitdagende manier te brengen. Daarnaast heb ik ook veel geleerd uit het maken van het eindwerk in het 6de middelbaar. Het opzoeken van wetenschappelijke literatuur, het schrijven van een wetenschappelijk en samenhangend werk … Het zijn allemaal vaardigheden die ik nodig had in mijn studies en die ik nu dagelijks gebruik tijdens mijn doctoraat. En last but not least … Latijn! Naast het feit dat ik de lessen gewoon superleuk vond en dat ze gegeven werden door gemotiveerde leraren, kan je er niet omheen dat anatomie studeren wel wat makkelijker gaat als je Latijn kent. Ook kweek je na 6 jaar Latijn een goed grammaticaal inzicht dat erg handig is bij het schrijven van teksten en een studieattitude die goed van pas komt aan de universiteit.

Ik heb heel goede herinneringen aan mijn schoolcarrière in UM, de hechte vriendschappen die hier zijn ontstaan, de bekwame leraren en de leuke naschoolse activiteiten. Ik zou de keuze zo opnieuw maken!”


Nick Vandrepol studeerde Handel (2016). Hij koos voor de opleiding Marketing aan Thomas More. Momenteel is hij bezig aan een verkort traject Public Relations aan Thomas More.

“Op UM leerde ik veel verschillende dingen tijdens mijn studies Handel. Een rekeninguittreksel en je belastingaangifte leren invullen, de basis van bedrijfseconomie, een goede talenkennis en een vleugje marketing … Stuk voor stuk belangrijke vaardigheden die in mijn bachelor Marketing en in mijn huidige bachelor PR enorm van pas komen.

Hier op school ontwikkelde ik de juiste studieattitude. De leraren staan voor je klaar als je vragen hebt of als je extra bijles wil. In mijn laatste jaar was hun studiekeuzeadvies erg waardevol. De heer K. Thijs hielp me de knoop door te hakken en zo koos ik voor een bachelor marketing. De beste beslissing ooit!

In mijn 6de jaar startte ik met medestudenten onze eigen mini-onderneming EnTyre op. In het begin ging dat gepaard met zenuwen en stress. Na verloop van tijd steeg het enthousiasme en het plezier. Uiteindelijk slaagde we erin de Vlaamse finale te bereiken en in totaal 7 prijzen mee naar huis te nemen. Een geweldig afsluiter van mijn avontuur bij Ursulinen Mechelen.”


Sander Bougrine studeerde Boekhouden-Informatica (2016). Hij koos voor de opleiding Toegepaste Informatica (Computer & Cyber Crime Professional) aan de Hogeschool West-Vlaanderen.

Sander won met de wedstrijd City Hacks in Brugge de prijs van ‘Toepassing met het meeste potentieel’. Tijdens deze 24u-hackaton krijgen Brugse bedrijven en studenten de kans om op basis van open data creatieve en innovatieve digitale toepassingen te ontwikkelen. Samen met een team werkte hij binnen de 24 uur een concept uit die cultuur interessanter en interactiever kan maken. Ze ontwikkelden een app die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld tijdens een theatervoorstelling het publiek mee te laten beslissen hoe een bepaalde voorstelling verloopt. Op deze manier krijgt het publiek een interactieve ervaring! Je kiest welk nummer een artiest moet spelen of waar een acteur zich moet verstoppen … Proficiat, Sander!