Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Oud-leerlingen getuigen …

Onze school levert kwaliteit af en dat zien we geregeld uit het nieuws dat we krijgen van oud-leerlingen.

“In Ursulinen Mechelen heb ik een geweldige tijd gehad. Ik heb er de kleuter-, lagere en middelbare school doorlopen en ben over het hele traject tevreden geweest over de aanpak, begeleiding en kwaliteit van het onderwijs. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt en ben gegroeid tot de persoon die ik nu ben. Daarnaast heeft UM mij een heel goede achtergrond gegeven voor mijn verdere studies. De overgang van middelbaar naar universiteit ging voor mij heel vlot, aangezien ik in UM heb ‘leren’ studeren en plannen. Daarnaast ondervind ik nog steeds de interesse van de leraren in hoe mijn leven verder verloopt, wat hun passie en toewijding voor het onderwijs benadrukt.”

Eva Wachtelaer studeerde af in Wetenschappen-Wiskunde in Ursulinen Mechelen (2014).
Ze studeert Biomedische wetenschappen aan de Universiteit in Antwerpen.

Ellen Reynaert studeerde Wetenschappen-Wiskunde (2015).
Ze studeert Bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven.

“Ursulinen Mechelen is altijd een zeer aangename en goede school geweest. We leerden dat er hard gewerkt moest worden, maar daarnaast bracht UM ons nog vele andere dingen bij. Op de solidariteitsmarkt op school had onze klas een kraampje. Daardoor leerden we samenwerken en ons inzetten ten voordele van het goede doel. In het vijfde en zesde jaar kregen we de kans om deel te nemen aan de Sci-Tech Challenge en brachten we een bezoek aan de fertiliteitskliniek in Jette. Op die manier probeerden de leerkrachten onze interesses te wekken en leerden we heel wat bij buiten de schoolmuren. De leerkrachten waren ook altijd heel begaan met onze studiekeuzes en toekomstplannen, ze stonden altijd klaar om ons advies te geven. Dankzij de infomomenten en gesprekken rond studiekeuzes kregen we de kans te ontdekken wat de mogelijkheden na het middelbaar waren. UM is begaan met elke leerling en heeft ervoor gezorgd dat ik de school verlaten heb met een goede voorbereiding voor de toekomst op elk vlak.

Sander won met de wedstrijd City Hacks in Brugge de prijs van ‘Toepassing met het meeste potentieel’. Tijdens deze 24u-hackaton krijgen Brugse bedrijven en studenten de kans om op basis van open data creatieve en innovatieve digitale toepassingen te ontwikkelen. Sander studeert Toegepaste Informatica (Computer & Cyber Crime Professional) aan de Hogeschool West-Vlaanderen. Samen met een team werkte hij binnen de 24 uur een concept uit die cultuur interessanter en interactiever kan maken. Ze ontwikkelden een app die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld tijdens een theatervoorstelling het publiek mee te laten beslissen hoe een bepaalde voorstelling verloopt. Op deze manier krijgt het publiek een interactieve ervaring! Je kiest welk nummer een artiest moet spelen of waar een acteur zich moet verstoppen … We zijn enorm trots op Sander! Proficiat!

Sander Bougrine studeerde Boekhouden-Informatica (2016).
Hij koos voor de opleiding Toegepaste Informatica (Computer & Cyber Crime Professional) aan de Hogeschool West-Vlaanderen.

Lukas Vercauteren studeerde af in Latijn-wiskunde, 2017.
Hij studeert Rechten aan de KU Leuven.

Mijn tijd die ik spendeerde in Ursulinen Mechelen heeft me zeker geholpen bij mijn hogere studies. Er zijn heel wat gelijkenissen tussen het schrijven van een academische juridische paper en de vaardigheden die ik leerde bij het schrijven van een eindwerk. Een kritisch analytisch denkvermogen, een goed gevoel voor taal en een brede interesse voor mens en maatschappij zijn ‘skills’ die ik heb aangeleerd in UM. Ze komen steeds van pas in mijn juridische studieloopbaan. Ik ben trots op mijn studies in UM en op mijn studies Rechten aan de KU Leuven!”

“In mijn opleiding Wiskunde aan de KU Leuven heb ik niet meer Latijnse vocabulaire gebruikt dan ‘Quod Erat Demonstrandum’. Toch ben ik nog steeds blij dat ik voor Latijn koos in het middelbaar. Eerst en vooral omdat ik door mijn studies Latijn beter kan schrijven. Door het jarenlang zinnen ontleden, ben ik me bewuster van mijn zinsconstructies (ook in vreemde talen). Tegen al mijn verwachtingen in, schreef ik de laatste jaren heel wat rapporten en kwam die kennis dus goed van pas. En vooral, Latijn verplichtte me al in het middelbaar om goed te studeren. Dit verzachtte de slag in mijn gezicht toen aan de universiteit niet meer alles vanzelf ging. Dank je wel UM!”

Lies Vanhaecht studeerde Latijn-Wiskunde (2015).
Zij koos voor de opleiding Wiskunde aan de KU Leuven.

Tine Van Win studeerde af in Gezondheids- en welzijnswetenschappen, 2018. Ze studeert Biomedische laboratoriumtechnologie aan UC Leuven-Limburg

“Ursulinen Mechelen heeft me absoluut leren plannen en structureren, wat met die dikke cursussen nu zeker echt van pas komt. Ik vind dat de leraren ons goed hebben voorbereid op de overgang van secundair onderwijs naar hoger onderwijs. Ik wist wat ik kon verwachten.”

Lieze Versteven studeerde Sociale en technische wetenschappen (2015).
Ze koos nadien voor een bachelor Lager onderwijs in Thomas More.

“Op UM leerde ik presenteren voor een grote groep. Iets waar ik uiteindelijk mijn job van gemaakt heb! Als juf presenteer ik een hele dag door.”