Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Mode

Onze 2-jarige opleiding Mode bestaat uit ‘Modespecialisatie en trendstudie’ en je volmaakt je daarna in ‘Creatie en patroonontwerpen’. Wij maken van jou een creatieve modeprofessional!

Achter de schermen zijn onze leraren en leerlingen van Mode druk in de weer met het voorbereiden van hun fantastische show24. Deze show zal plaatsvinden op donderdag 20 juni 2024 en vrijdag 21 juni 2024 telkens om 20.30 uur. Van harte welkom!

Venue = De Loods, Douaneplein, 2800 Mechelen.

Prijs kaarten = €15 in voorverkoop (op voorhand te betalen via overschrijving, meer info krijg je via mail) en €20 aan de kassa zelf. 

OPGELET: de show op vrijdagavond 21 juni 2024 is volledig uitverkocht. Je kan je op de wachtlijst laten plaatsen via communicatie@ursulinenmechelen.be

Het formulier wordt op donderdag 20 juni 2024 (09.00 uur) afgesloten. Nadien zijn er enkel nog tickets aan de kassa beschikbaar op de avond van de show.

Wij hopen je te mogen verwelkomen op één van onze fantastische shows!

Vanaf 1 september 2024 vind je de campus Mode op haar nieuwe stek op Tervuursesteenweg 2 in 2800 Mechelen, vlak aan het station van Mechelen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de coördinator van de opleiding.

Snel naar

Opleiding?

Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf op vele vlakken zodat je straks een sterke basis hebt om als echte modeprofessional te starten in de modesector.

  • Je bouwt een degelijke kennis van patronen op, op papier én digitaal.
  • Je leert de geheimen van styling.
  • Je creëert accessoires.
  • Je verwerkt verschillende stoffen en materialen op een creatieve manier.
  • Je leert commercieel ondernemen en verwerft de basisvaardigheden voor het organiseren van een eigen zaak.

Het 7de jaar Modespecialisatie en trendstudie is een prima voorbereiding op het Se-n-Se-jaar ‘Creatie en patroonontwerpen’. Wie reeds een diploma secundair onderwijs bezit, krijgt vrijstellingen voor de algemene vorming en kan extra tijd besteden aan de specifieke modevakken.

We leiden je op tot creatieve patroonontwikkelaar en stylist:

  • We verbreden en verdiepen je competentie in het ontwikkelen van patronen (manueel en met CAD).
  • Je leert modetrends op de voet te volgen en ze (technisch en creatief) te vertalen naar een eigen collectie.
  • Je presenteert je eigen unieke ideeën en concepten op een overtuigende manier.
  • Je communiceert via moodboards, schetst, mouleert en experimenteert.

In deze opleiding Mode staat het totaalconcept centraal. Doorheen de opleiding neem je deel aan unieke theater- en modeprojecten zoals de musical Zoo of Life of een show van Thom Browne. Je kan deelnemen aan een internationale stage met Erasmus+ in Italië of een binnenlandse stage bij gerenommeerde bedrijven. We gaan op driedaagse studiereis naar Parijs waar je backstage meewerkt als ‘dresser’ bij de show van Dries Van Noten. En als kers op de taart sluit je de opleiding af met een eigen modeshow.

Wie afstudeert in de afdeling Mode heeft heel wat troeven om verdere modestudies aan te vatten.


Lessentabellen en brochure?

Bekijk hier de lessentabel van het 7de specialisatiejaar ‘Modespecialisatie en trendstudie’.

Bekijk hier de lessentabel van de Se-n-Se ‘Creatie en patroonontwerpen’.

Klik hieronder om de brochure te bekijken.


(Buitenlandse) stages

Tijdens je opleiding kan je stage lopen bij uiteenlopende bedrijven. Onze studenten kwamen al terecht bij modeontwerpers zoals Nicky Vankets, An Buermans en Sander Bos, maar ook bij meubelstoffeerder Atelier Denis of lingerielabel Ophelia. Dit jaar mocht één van onze studenten zelfs mee naar Alpes d’Huez om de kostuums voor Tomorrowland Winter te verzorgen!

Ik vond mijn stage bij Nicky Vankets super tof! Ik hielp bij het maken van kleding, van casual tot trouwjurken. Ik leerde veel nieuwe technieken bij en werkte samen met lieve en behulpzame collega’s. Ik vond het echt heel leuk dat ik hier stage kon doen.

Didem, student 2 Mode

Je kan je horizonten ook nog verder verbreden, en op stage gaan in het buitenland met Erasmus+. Dit schooljaar konden leerlingen op stage in Treviso in Italië. Ze werkten bijvoorbeeld in Atelier Pietro Longhi in Venetië en maakten een uitstapje naar dé modestad bij uitstek: Milaan. Hier bekijk je de foto’s van afgelopen jaar.


Getuigenissen

Onze (oud-)leerlingen vertellen je graag alles over onze opleiding en stages.

Sociale media

Onze afdeling heeft een eigen Instagramaccount waar je hen mee kan volgen.


Enkele impressies

Bravo aan Ian Pintens uit 2 Mode (2023-2024) die deelnam aan het VRT-programma “De Juiste Richting”. Samen met 4 andere fashionistas uit de richting Mode ontwierp hij voor weervrouw Jacotte Brokken een fantastische outfit voor haar show rond Disney en wetenschap op het Nerdland Festival.

Bekijk hier de hele aflevering.


Vragen?

Interesse in onze opleiding, of heb je nog een aantal vragen? Laat dan via onderstaand formulier je contactgegevens na. Onze coördinator Mode belt of mailt je snel terug met een antwoord op al je vragen!