Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Erasmus+

Ursulinen Mechelen zorgt voor het internationaliseren van de school.

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs. Dit programma streeft vernieuwing en kwaliteitsverbetering na via stages en uitwisselingen in het buitenland. Ursulinen Mechelen neemt al meer dan twintig jaar deel aan dit programma. Internationaliseren van onze leerlingen dragen we hoog in het vaandel.

Momenteel organiseren we buitenlandse stages in Nantes, Rotterdam, Dublin en Treviso. Onze leraren deden aan job shadowing en vergaarden heel wat kennis in onder andere Malmö, Rotterdam en Tanzania. Ook hebben we leraren die in het buitenland een cursus volgen om hun expertise uit te breiden, zoals bijvoorbeeld in Salamanca.

Erasmus+ een meerwaarde:

  • Vaktechnische practica • intensieve taaltraining
  • Kennismaken met Europese culturen.
  • Verruiming van eigen kennis en knowhow.
  • Een belangrijke troef in een CV.

Dit programma geeft zowel leerkrachten als leerlingen de kans om enkele weken stage te volgen in een buitenlands bedrijf. Iedere deelnemer krijgt een unieke buitenlandse ervaring op maat.

Volg de avonturen van onze leerlingen en leraren op Erasmus+ via onze sociale mediakanalen:

Mevrouw Catherine Van den Bossche en mevrouw Barbara De Weerdt (van onze Mode opleiding) gingen in november 2022 op bezoek bij het Albedacollege in Rotterdam, waar ze aan job shadowing deden.

Vernieuwing én kwaliteitsverbetering, daar streeft onze school naar!

In november 2022 trok mevrouw Heleen Bolle van onze interne leerlingenbegeleiding naar Zweden. Ze liet zich een weekje onderdompelen in de Zweedse scholen. Van translanguaging naar de zelfgemaakte robots van First Lego League naar boekentips van leerlingen …

Mevrouw Sophie Coetsier ging in augustus 2022 een weekje naar Salamanca om een cursus “recursos digitales para la Clase de Español” of “digitale leermiddelen voor de Spaans les” te volgen. Ze maakte een vlog voor ons! Kijk je mee?

Onze modestudenten gingen in maart 2022 vier weken op stage naar Treviso. Zij liepen er stage in lokale confectiebedrijven en naaiateliers, die voor gerenommeerde mode-ontwerpers werken.

Onze leerkrachten die in oktober 2021 op stage gingen naar Murcia.

In oktober 2021 liepen verschillende leerkrachten van Ursulinen Mechelen stage in Murcia. Tijdens deze periode bezochten ze veel bedrijven en scholen. Ze bereiden op deze manier een mogelijke internationale uitwisseling voor onze leerlingen voor.

De leerlingen van 6 Secretariaat-Talen trokken in 2020 naar Nantes, de geboortestad van het LU Petit-beurre koekje. Ze deden, er een bedrijfsstage in instituten en hotels.

In 2019 trokken de leerlingen van 7 Kantoor naar Londen en Edinburgh voor een bedrijfsstage.