Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

5BIT gaat langs bij lokale spirulinabioreactor

  • 21 februari 2024
  • 5de jaar

De leerlingen van 5 Biotechnologische en Chemische Technieken bezoeken het lokale bedrijf Rijtak in Sint-Katelijne-Waver.

Gisteren ruilden de leerlingen van 5 Biotechnologische en Chemische Technieken hun Mechelse schoolbanken in voor het lokale bedrijf Rijtak in Sint-Katelijne-Waver. Een inspirerende uitstap voor onze vijfdejaars!

Onze leerlingen kregen bij Rijtak een leerrijke uiteenzetting van jong ondernemer Jannes Vertommen. Hij bouwde er één van de eerste Belgische installaties om spirulina van eigen bodem te kweken. Deze blauwgroene alg is een ‘superfood’ met zowel ecologische als nutritionele voordelen.

Het succesverhaal van Jannes werkte voor onze leerlingen inspirerend. Zij konden met eigen ogen aanschouwen hoe een kleine laboratoriumopstelling met zorg werd opgeschaald tot een heuse bioreactor die volautomatisch functioneert. Daarnaast kregen zij uitleg over de kwaliteitscontroles, analyses en toekomstplannen van de spirulina.

Onze school gelooft in de kracht van lokale ondernemingen die echt de transitie naar een groene voedselproductie behartigen en daarbij kwaliteit, zorg en circulaire chemie centraal stellen. Daarom proberen wij onze leerlingen actief in contact te brengen met deze fascinerende wereld, zodat de grote stap naar de toekomst alweer een beetje kleiner wordt.

De leerlingen van 5BIT en hun chemieleraar, Mr. Peeters, bedanken Rijtak voor de hartelijke ontvangst en gepassioneerde uiteenzetting!