Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

5BIT ontdekt productieproces van chocolade bij chocolatier Pieter Vaes

  • 6 maart 2024
  • 5de jaar

Een leerijke en zoete start van de week voor de leerlingen van 5BIT: zij bezochten The Cacao Project, de chocolaterie van Pieter Vaes.

Deze week startte leerrijk en zoet voor de leerlingen van 5 Biotechnologische en chemische technieken. Op de Korenmarkt, op enkele minuutjes van het schoolgebouw, bevindt zich The Cacao Project, de chocolaterie van Pieter Vaes. Afgelopen maandag heette deze lokale handelaar 5BIT van harte welkom in zijn atelier.

Tijdens het bezoek werden onze leerlingen op sleeptouw genomen door chocolatier Pieter Vaes. In zijn atelier toont hij trots hoe hij van cacaobonen tot heerlijke chocolade komt. Aandachtig volgen zij de vele tussenstappen in dit reƫel productieproces waarbij zin voor kwaliteit centraal staat.

Onze leerlingen kregen de kans om mee te denken over elke eenheidsbewerking en lieten zich enthousiasmeren door het verhaal dat Pieter vertelde over een klein keukenexperiment dat tot deze knappe Mechelse zaak, The Cacao Project, uitgroeide.

Een concrete kennismaking met een productieproces dat onze BIT-leerlingen prikkelde, zorgde voor een zoete namiddag op een regenachtige maandag.