Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

AED-toestel aan Hoogstraat

  • 10 juni 2021

Ursulinen Mechelen draagt, samen met de vzw Heart Saver bij aan het redden van levens. Binnenkort krijgen we via deze vzw een AED-toestel dat voor iedereen ter beschikking zal zijn aan onze ingang in de Hoogstraat.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De AED dient een elektrische schok aan het hart toe bij levensbedreigende hartritmestoornissen of een mogelijke hartaanval. Het is een ‘slim’ toestel. Het begeleidt de gebruiker bij het bedienen van het apparaat. Iedereen, ook jij, kan een AED bedienen.

Red jij mee levens?

Volgens vzw Heart Saver zijn er elk jaar in België ongeveer 11.000 slachtoffers met een ”Plotse Hartstilstand buiten het Ziekenhuis”. Minder dan 10% overleeft dit. Spoedige Hartreanimatie (CPR) en Defibrillatie (AED) kunnen de overlevingskans verhogen tot ongeveer 60 à70%.

De vzw Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek. Iedereen mag deze AED-toestellen gebruiken.

De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren. Vzw HeartSaver financiert het AED-schoolproject gedurende 5 jaar door een fundraisingcampagne op te zetten bij de lokale ondernemers

vzw Heartsaver zal in samenwerking met  onze school Ursulinen Mechelen een HARTstarter buiten hangen, ter hoogte van onze vroegere hoofdingang, Hoogstraat 35, 2800 Mechelen. De AED HARTstarter zal zo in geval van nood 24 uur/7 dagen beschikbaar zijn voor iedereen: passanten, buurtbewoners, winkelbezoekers, leerlingen en personeel.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig! De HARTstarter zal altijd snel ter beschikking zijn.

vzw KITOS, Ursulinen Mechelen stapt graag mee in dit levensreddende project!

Hoe red ik levens?