Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Baas van Morgen

  • 2 juni 2023
  • 6de jaar
  • 7de jaar

Als enige school in de regio Mechelen nam Ursulinen Mechelen deel aan het project Baas van Morgen van JINC. Drie leerlingen uit zeer uiteenlopende richtingen kregen de kans om de stoel van een CEO voor een dag over te nemen …

Als enige school in de regio Mechelen nam Ursulinen Mechelen deel aan het project Baas van Morgen van JINC. Drie leerlingen uit zeer uiteenlopende richtingen kregen de kans om de stoel van een CEO voor een dag over te nemen: Nada Ben Malek (6WWI), Achraf Errebai (7KA) en Kawter Al-Sammaraie (6LWW).

Onze 3 CEO’s van morgen stonden te popelen om een leerrijke dag te beleven én hadden al het nodige vooronderzoek verricht.

Kawter ging aan de slag bij Agilitas en liet haar licht schijnen over het diversiteitsbeleid.

Kawter: “Deze uitdaging ligt ver buiten mijn comfortzone, maar ik kijk er enorm naar uit. Misschien kan ik er wel een steen verleggen wat betreft het diversiteitsbeleid?” 

Achraf ging aan de slag bij de voedingsgroep Albert Heijn – Peeters Govers. Hij gaf een presentatie over hoe de winkelketen zich nog meer als diverse werkgever kan profileren naar jongeren toe, gebaseerd op een klein marktonderzoek. Achraf wil volgend jaar International Business management studeren en hoopt door deze ervaring zijn horizon én netwerk te kunnen uitbreiden.

Nada ten slotte nam de plaats in van Lieven Boeve, de topman van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Zij mocht haar visie op het lerarentekort en diversiteit in het katholiek onderwijs uit de doeken doen op de adviesraad van het KOV én op infovergaderingen van directeurs basisonderwijs. Ze reikte ook mee de certificaten uit aan de nieuwe preventieadviseurs.

Klik op de afbeelding om het artikel te bekijken.
Bron: HLN
De bazen van nu, samen met de bazen van morgen, samen op het slotevent!