Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

‘Coronageneratie’ laatstejaars krijgt unieke proclamatie in stadion K.V. Mechelen

  • 29 juni 2021
  • 6de jaar
  • 7de jaar

Vrijdag 25 juni kregen om en bij de 220 zesde- en zevendejaars
van Ursulinen Mechelen een verlossend telefoontje of ze al dan niet geslaagd
zijn …

Vrijdag 25 juni kregen om en bij de 220 zesde- en zevendejaars van Ursulinen Mechelen een verlossend telefoontje of ze al dan niet geslaagd zijn.

Velen keken uit naar de viering van hun proclamatie: zou het mogelijk zijn, met of zonder ouders in deze nog vreemde coronatijden? De 100-dagen konden ze nog net samen vieren, op alternatieve wijze weliswaar, maar toch samen. De hoop was dus groot …

De school zocht, na de bekendmaking van de protocollen rond proclamaties en vieringen in het onderwijs naar een creatieve oplossing voor een proclamatie, die zowel leerlingen als ouders samen zouden kunnen vieren. Een plek zoeken die groot genoeg is voor 220 leerlingen én hun beide ouders, waar je buiten veel mensen zittend kan ontvangen en aan alle coronamaatregelen kan voldoen, leek geen sinecure. Tijdens deze E.K.-koorts kwam een sportieve oplossing uit de bus. Het bestuur van K.V. Mechelen toonde zich meer dan bereid een gedeelte van het AFAS-stadion te verhuren aan de school. Onze school kon op deze manier op maandag 28 juni 2021 zowel leerlingen als hun ouders coronaveilig ontvangen en de leerlingen proclameren met op de achtergrond het veld van KV Mechelen, een uniek plaatje voor vele leerlingen en hun ouders. 

Druk op de prent om het artikel van GVA te lezen.
Druk op de prent om het artikel van HLN te lezen.