Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

De Slimme Kippen

  • 10 juni 2024
  • 2de jaar
  • 3de jaar

Janne Lhermite en Marie-Lou Mertens-Vergauwen van 2H1 maakten een eerste aflevering van hun podcast “De Slimme Kippen” voor het vak Nederlands …

Janne Lhermite en Marie-Lou Mertens-Vergauwen van 2H1 maakten een eerste aflevering van hun podcast “De Slimme Kippen” voor het vak Nederlands (onder begeleiding van leraar Femke Baas) waarin ze vanuit hun extra vak filosofie het boek “Socrates op sneakers” van Elke Wiss recenseren.

Janne combineert haar basisoptie Grieks-Latijn met de richtingsvakken van Humane Wetenschappen: zij volgt een aantal algemene vakken van het tweede jaar versneld zodat ze mee de lessen Sociologie & psychologie en Filosofie kan volgen in 3HUM. Om hierin vlot te kunnen instappen middenin het schooljaar haalde ze zelf de leerstof van het eerste semester in o.a. via digitale leerpaden. Marie-Lou volgt een digitaal leerpad in lessen waar ze sneller klaar is.

Sterk cognitief functioneren is voor ons ruimer dan ‘hoogbegaafd’. Onze leraren stimuleren, los van diagnoses en labels, de ontwikkeling en het leren van alle leerlingen. We werken op maat van elke unieke leerling!

Luisteren jullie mee naar hun fantastische podcast?

Bron foto: https://www.denksmederij.nl/socrates-op-sneakers-bestel-het-boek-nu.html