Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Erasmus+-Epos UM-Nantes project

  • 10 februari 2020
  • 6de jaar

Bonheur, Elif, Louisette, Mégane, Salma en Tine van 6 Office Management & Communication zijn op zaterdag 1 februari vertrokken naar Nantes (Frankrijk), geboortestad van het LU Petit-beurre koekje.

Zij doen er bedrijfsstage in het kader van het Erasmus+-Epos UM-Nantes project van 3 tem 14 februari in instituten en hotels. De eerste dag stage is perfect verlopen. Iedereen werd warm onthaald en kreeg een gevarieerd takenpakket. Wordt vervolgd …

Stageverslagen

De eerste week van de stage bij ‘Blanche de Castille’ is voor mij voorbijgevlogen. Ik kan op mijn eigen tempo aan leuke projecten werken, zoals affiches maken en teksten vertalen. Mijn collega’s zijn heel vriendelijk en behulpzaam, net zoals de leerlingen.
De stad Nantes is zeer mooi met haar straatkunst, zoals de trappen op La Place du Cirque. Nantes is groot maar het is gemakkelijk om er de weg te vinden. Vooral het uitzicht op de stad vanuit Le Nid op de 32ste verdieping is zeker de moeite waard om te zien. We hebben ook zeer lekker gegeten in Le Cochon qui fume en Le prison, een oude gevangenis. Verder hebben we de bekende olifant van ‘Les machines de l’Ile’ gezien. Woensdag wagen we een ritje op dit mechanisch dier.
Tine Henderickx

Mijn stage als office assistant in ‘Lycée Notre Dame’ loopt goed. Nantes is een bruisende stad: overal parken en pleinen waar mensen elkaar ontmoeten. Hoewel Nantes de zesde grootste stad van Frankrijk is, kan ik hier mijn weg echt al goed vinden.
Bonheur Ngenda