Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Europees goud op de finale van Sci-Tech Challenge!

  • 26 april 2024
  • 6de jaar

Proficiat aan Yutta De Blieck uit 6LWW! Zij won met haar team GOUD op de Europese finale van de Sci-Tech Challenge …

Proficiat aan Yutta De Blieck uit 6LWW! Zij won met haar team GOUD op de Europese finale van de Sci-Tech Challenge.

Yutta zat in een team met 4 andere jongeren uit Nederland, Cyprus, Tsjechië en  Hongarije. Ze kregen de opdracht een idee te bedenken om onze maatschappij zo goed mogelijk CO2-vrij te maken.

Na een presentatie van ExxonMobil, gingen Yutta en haar team meteen aan de slag. Ze kwamen op de proppen met een heel innovatieve oplossing voor een koolstof neutrale scheepvaart, met zeilboten. Met de kracht van wind en groene ammoniak als duurzame brandstofbron werden ze bekroond als winnaar van de Europese finale van de Sci-Tech Challenge 2024!

“Het was een hele fijne ervaring om samen te mogen werken met internationale jongeren. We hadden meteen een klik en gingen de challenge samen aan. Het was een uitdaging om in het Engels deze opdracht te vervolledigen. Na de presentatie van ExxonMobil, gingen we meteen aan de slag en gooiden we al onze ideeën op tafel!”

Yutta kijkt er naar uit om binnenkort deel te nemen aan de toelatingsexamens voor Geneeskunde. Want dat zou ze graag studeren volgend schooljaar. We wensen haar veel succes toe!

Bron: Het Nieuwsblad, klik op de afbeelding om het artikel te lezen.