Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Fantastisch startfestival

  • 27 september 2021
  • 1ste jaar
  • 2de jaar
  • 3de jaar
  • 4de jaar
  • 5de jaar
  • 6de jaar
  • 7de jaar
  • Mode

Sinds juni 2021 mag onze school zich de ‘Te Gekke School 2020-2021’ noemen! De wedstrijd ‘Te Gekke school’ gaat uit van de organisatie Te Gek, de nieuwe naam voor het uitgebreide Steunpunt Geestelijke Gezondheid. Om scholen …

Sinds juni 2021 mag onze school zich de ‘Te Gekke School 2020-2021’ noemen! De wedstrijd ‘Te Gekke school’ gaat uit van de organisatie Te Gek, de nieuwe naam voor het uitgebreide Steunpunt Geestelijke Gezondheid. Om scholen aan te moedigen maximaal aan de slag te gaan met het thema geestelijke gezondheid bij jongeren, organiseren ze jaarlijks een wedstrijd waarin een school een optreden kan winnen van de Te Gek-ambassadeur.

Ursulinen Mechelen diende een lijvig dossier in met heel wat acties die we organiseren omtrent geestelijke gezondheid en het jongeren zich goed in hun vel te laten voelen op school.

Zo organiseerden we vorig jaar in coronatijden o.a. een online anti stress-club, extra middagactiviteiten, Golden hUMans, schrijf- en schilder-ze-vrijdagen en de Paarsdag. We zorgden ook voor klasverbindende activiteiten zoals UM-records, Jerusalema-challenge, 100-dagen spel, 50-dagen klasactiviteit …. We zetten ook al jaren in op Conflixers (leerlingen ondersteunen andere leerlingen waar nodig) en vertrouwensleerlingen, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel wat lager wordt.  Volgens het juryrapport bereikten we hiermee een heel grote groep leerlingen uit diverse studierichtingen en leeftijden.

In de 3de graad ASO konden leerlingen kiezen voor een seminarie ‘positieve psychologie’. Leerlingen brachten o.a. een les/spel voor een klas uit de 1ste graad rond talenten en/of veerkracht, stress, coping en gaven zo wat ze geleerd hebben in het seminarie door. In de maand mei bevraagden we onze leerlingen omtrent de beslissing van het hoe heropenen van de school. Via allerlei acties proberen we dus het welbevinden en de veerkracht van onze leerlingen te vergroten.

‘Te Gek’ vond onze eigen duurzame en creatieve wedstrijd ‘UM’s Got Talent’ erg waardevol! Liesbet Sourbron: “We combineren daarom onze Te Gek-prijs, een optreden van professionele artiest Ibe, met talent van eigen bodem.”

Ibe, The Voice-winnaar 2019, bracht zijn eigen plaat uit die onmiddellijk hoog scoorde op de hitlijsten. Het startfestival startte met leraar F. Thomas en onderhoudsmedewerker O. Sokolov als DJ’s van dienst. Vier leerlingen lieten hun eigen talent schitteren: breekbare soulmuziek, crazy dansmoves en een muzikale stem om u tegen te zeggen. Ibe reikte de prijzen uit aan de winnaars van ‘UM’s Got Talent’ en trad daarna zelf op, gevolgd door een verrassingsact van leraren. Kortom een heel geslaagd en zonnig startfestival!


Persaandacht:

Klik op de foto om het artikel te lezen.
Bron: HLN, 2021-09-24