Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Gegeerd Erasmus+VET-Charter behaald!

  • 11 oktober 2019
  • 6de jaar
  • 7de jaar

Ursulinen Mechelen kreeg vandaag in Brussel het Erasmus+ VET mobility-charter van Epos uitgereikt. Hierdoor kan de school eenvoudiger buitenlandse stages voor haar leerlingen organiseren.

Het Erasmus+ VET Mobility Charter is bedoeld om organisaties en scholen die een goede reputatie hebben opgebouwd, een duwtje in de rug te geven.

Een school met een VET (Vocational Education and Training of Beroepsgericht onderwijs) Charter kan via een vereenvoudigde aanvraagprocedure subsidies aanvragen bij Erasmus+ om buitenlandse leerlingenstages te organiseren. Ursulinen Mechelen kan nu minstens tot 2023 buitenlandse stages voor haar leerlingen organiseren.

Niet elke school komt in aanmerking voor een VET-charter. Ursulinen Mechelen moest aan een aantal vereisten voldoen. Zo moesten we minstens 3 KA 1 mobiliteitsprojecten hebben uitgevoerd in de voorbije jaren en daarbij gemiddeld 80% van de aangevraagde subsidies hebben uitgegeven. Ursulinen Mechelen heeft een echte Erasmus+-traditie

Ursulinen Mechelen heeft een echte Erasmus+-traditie en werd dus met het VET-charter beloond voor haar internationaliseringsinspanningen

Volgend schooljaar vertrekken al 7 modestudenten richting Italië om zich te vervolmaken in gerenommeerde ateliers die voor grote modenamen zoals Armani werken. Leerlingen van 7 Business Support trekken naar London, Edinburgh én Ierland voor een administratieve stage van ongeveer 3 weken. Leerlingen van 6 Office management & communication volgen een stage in het Franse Nantes. Nieuw is dat leerlingen van Kinderzorg en Thuis- en bejaardenzorg in de komende jaren een stage zullen lopen in Nederland. Ursulinen Mechelen zet de volgende maanden extra in om leerlingen en leraren uit andere beroepsrichtingen warm te krijgen voor een buitenlandse stage, waaronder eventueel ook een buitenlandse ervaring voor de eigen leraren.