Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Getuigenissen

Lees hier enkele getuigenissen van onze huidige studenten.

Kaat is een enthousiaste studente van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze volgt dit schooljaar stage bij Ophelia Lingerie.

“Bij Ophelia help ik met het creëren van prachtige lingerie, waardoor ik veel nieuwe technieken leer. In het begin dacht ik dat dit fijnere werk niets voor mij zou zijn. Maar Ophelia heeft me een hele nieuwe wereld laten zien. Door mijn stage weet ik nu dat ik volgend jaar wil verdergaan in de opleiding lingerie.”

Brynthe is student 2 mode in het Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’. De voorbije weken liep ze stage in de éénmanszaak ‘Poopidoo’, opgericht door Sonia Mertens.

“Sonia is gespecialiseerd in het op maat maken van retro-vintagekledij. Het dagelijks kunnen dragen van deze specifieke kleding maakt het uniek. Samen met haar maak ik kleding op maat voor de klanten.

Ik leerde om op een goed tempo door te werken, maar niet altijd té perfectionistisch te zijn. Sonia heeft een heel andere manier van werken. Door er naar te kijken en te observeren leer je hoe je anders en sneller kunt werken om kledingstukken uit te werken.

Ik heb de voorbije weken veel plezier gehad en veel bijgeleerd in de fantastische werksfeer. Ik ben echt tevreden met de resultaten die we halen op een dag. De nieuwigheden die ik hier geleerd heb ga ik later zeker gebruiken op school, thuis en verder in de toekomst.”

Didem is student in 2 Mode en doet een leerrijke stage bij ontwerper en modehuis Nicky Vankets.

“Super tof! Ik help bij het maken van kleding, van casual tot trouwjurken! Ik leer veel nieuwe technieken bij en werk samen met lieve en behulpzame collega’s. Ik vind het echt heel leuk dat ik hier stage kan doen.”

Jolien is student in 2 Mode en deed een leerrijke stage bij An Buermans.

“An Buermans is een fashion designer. Haar productie is 100% made in Belgium. Ik heb het geluk gehad om bij haar stage te mogen lopen. Ik heb haar bij heel verschillende taken mogen assisteren. Zo heb ik via illustrator ontwerpen en moodboards gemaakt. Ik heb mee gewerkt aan een fotoshoot en ik heb prototypes gemaakt voor haar nieuwe collectie. Deze maand is voorbij gevlogen. Ik heb super veel bijgeleerd!”

Arthur is student in 2 Mode en deed een stage bij Atelier Denis.

“Denis stoffeert design meubelstukken op een ambachtelijke manier. Met de theorie en vaardigheden die ik tijdens onze opleiding Mode heb geleerd, wilde ik graag kennis maken met de meubel designwereld. Ik heb hier echt veel bijgeleerd op vlak van patronen. Patronen tekenen voor een meubel is dan ook niet hetzelfde als patronen tekenen voor kleding. Bij herstofferen leer je vooral veel over textiel. Zo mocht ik met hele dure stoffen aan de slag. Dit gaf me wel een grote verantwoordelijkheidszin.

Groetjes uit mijn zelfgemaakte Togo, een designstuk uit 1970.”

Alisia is student in 2 Mode en doet een stage bij Soul15.

Alisia volgt een stage bij Soul15: een design, concept and costume atelier in Antwerpen.

“Het is een super leuke werkplek en ik leer er enorm veel bij! Op de foto zie je het proces van een stylingsopdracht voor een bepaalde klant. Deze outfit zal gedragen worden in een shoppingcentra voor een spring event.”

Cennet is student in 2 Mode en volgt een stage bij modeontwerper Sander Bos.

“Ik ben echt heel tevreden. Op een korte tijd heb ik al heel veel bijgeleerd. Ik heb de taak gekregen om te helpen met de volgende collectie en ik vind het heel leuk om te doen. Ik had soms mijn twijfels of dit wel is wat ik echt wil doen, maar nu ben ik heel zeker dat ik hiermee verder wil.”