Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Getuigenissen

Lees hier enkele getuigenissen van onze huidige studenten.

Ines is een enthousiaste studente van 2 Mode (Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze deed vorig schooljaar stage bij Opera Ballet Vlaanderen. Een indrukwekkende ervaring!

“Op mijn stage bij Opera Ballet Vlaanderen heb ik kunnen proeven van het werkleven in een atelier. Zelf dans ik al sinds dat ik klein ben en vond het heel fijn om mijn passie dans te kunnen combineren met mode. Ik werkte mee aan de productie van het Mozart concert Arias. Deze bevatte historische kostuums en hadden heel veel details en kostbare stoffen. Ik heb geleerd om heel precies en juist te werken. Aan elk kledingstuk werd er ook heel veel aandacht besteed waardoor deze er stuk voor stuk prachtig uitzagen! Op de foto zie je een gilet waar ik zelf de roosjes met de hand mocht vastnaaien!”

Axelle volgde in UM de Se-n-Se ‘Creatie en patroonontwerpen’. Ze ging samen met enkele klasgenoten naar Italië voor een leerrijke Erasmus+ stage in een modebedrijf.  

“Tijdens mijn mode-opleiding in UM ben ik sterk gegroeid in mijn ontwikkeling en vaardigheden. De opleiding heeft mijn wereld enorm verruimd. Ik deed een Erasmus+ stage in Italië bij Atelier Pietro Longhi. Dat was een hele fijne en leerrijke ervaring. Ik leerde nog beter met de hand naaien en leerde hoeden en kledij op historische wijze maken. Stage doen bij het Italiaanse Atelier Pietro Longhi was een fantastische ervaring.”

Eline is een enthousiaste studente van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze deed stage bij ontwerpster Florentina Leitner.

“Tijdens mijn stage bij Florentina Leitner heb ik veel verschillende dingen mogen ontdekken. Zo mocht ik nieuwe designs maken, patronen tekenen van prototypes voor de nieuwe collectie, pakketjes in orde maken voor internationale stylistes … Tijdens mijn stageperiode werkten we aan een ‘custom made catsuit’ voor Zara Larson en hebben we een aantal stuks verzonden naar Kylie Jenner.

Ik werkte tijdens de stageperiode steeds met een jong team van stagiaires samen. Op die manier kwam ik in contact met heel wat nieuwe mensen vanuit dezelfde branche van over de hele wereld.

Ik leerde zelfstandig werken en mocht ervaren hoe de mode industrie écht in elkaar zit. Mijn stage bij Florentina Leitner was enorm leerrijk!”

Kaat is een oud-leerling van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze volgde stage bij Ophelia Lingerie.

“Bij Ophelia help ik met het creëren van prachtige lingerie, waardoor ik veel nieuwe technieken leerde. In het begin dacht ik dat dit fijnere werk niets voor mij zou zijn. Maar Ophelia heeft me een hele nieuwe wereld laten zien. Door deze stage wist ik dat ik wilde verdergaan in de opleiding lingerie.”

Brynthe is een oud-leerling in het Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’. Ze liep stage in de éénmanszaak ‘Poopidoo’, opgericht door Sonia Mertens.

“Sonia is gespecialiseerd in het op maat maken van retro-vintagekledij. Het dagelijks kunnen dragen van deze specifieke kleding maakt het uniek. Samen met haar maakte ik kleding op maat voor de klanten.

Ik leerde om op een goed tempo door te werken, maar niet altijd té perfectionistisch te zijn. Sonia heeft een heel andere manier van werken. Door er naar te kijken en te observeren leer je hoe je anders en sneller kunt werken om kledingstukken uit te werken.

Ik heb veel plezier gehad en veel bijgeleerd in de fantastische werksfeer. De nieuwigheden die ik hier geleerd heb ga ik zeker gebruiken verder in de toekomst.”

Didem is oud-leerling van 2 Mode en deed een leerrijke stage bij ontwerper en modehuis Nicky Vankets.

“Super tof! Ik hielp bij het maken van kleding, van casual tot trouwjurken! Ik leerde veel nieuwe technieken bij en werkte samen met lieve en behulpzame collega’s. Ik vond het echt heel leuk dat ik hier stage kon doen.”

Jolien was student in 2 Mode en deed een leerrijke stage bij An Buermans.

“An Buermans is een fashion designer. Haar productie is 100% made in Belgium. Ik heb het geluk gehad om bij haar stage te mogen lopen. Ik heb haar bij heel verschillende taken mogen assisteren. Zo heb ik via illustrator ontwerpen en moodboards gemaakt. Ik heb mee gewerkt aan een fotoshoot en ik heb prototypes gemaakt voor haar nieuwe collectie. Ik heb super veel bijgeleerd!”

Arthur was student in 2 Mode en deed een stage bij Atelier Denis.

“Denis stoffeert design meubelstukken op een ambachtelijke manier. Met de theorie en vaardigheden die ik tijdens onze opleiding Mode heb geleerd, wilde ik graag kennis maken met de meubel designwereld. Ik heb hier echt veel bijgeleerd op vlak van patronen. Patronen tekenen voor een meubel is dan ook niet hetzelfde als patronen tekenen voor kleding. Bij herstofferen leer je vooral veel over textiel. Zo mocht ik met hele dure stoffen aan de slag. Dit gaf me wel een grote verantwoordelijkheidszin.

Groetjes uit mijn zelfgemaakte Togo, een designstuk uit 1970.”

Alisia is oud-leerling van 2 Mode en deed een stage bij Soul15.

Alisia volgde een stage bij Soul15: een design, concept and costume atelier in Antwerpen.

“Het is een super leuke werkplek en ik leerde er enorm veel bij! Op de foto zie je het proces van een stylingsopdracht voor een bepaalde klant. Deze outfit werd gedragen in een shoppingcentra voor een spring event.”

Cennet was student in 2 Mode en volgde een stage bij modeontwerper Sander Bos.

“Ik was echt heel tevreden. Op een korte tijd had ik al heel veel bijgeleerd. Ik kreeg de taak om te helpen met de volgende collectie en ik vond het heel leuk om te doen. Ik had soms mijn twijfels of dit wel is wat ik echt wilde doen, maar na deze stage was ik heel zeker dat ik hiermee verder wilde.”