Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Herbeleef de laatste 100 dagen van onze zesdejaars!

  • 2 februari 2024
  • 6de jaar

Deze week vierden de leerlingen van het zesde jaar hun spreekwoordelijke laatste 100 dagen. Het aftellen kan beginnen!

Het aftellen kan beginnen: onze zesdejaars trapten de spreekwoordelijke laatste 100 dagen van het secundair onderwijs afgelopen week feestelijk af. Zoals het hoort, kwamen onze leerlingen van het zesde alle dagen verkleed naar school.

Je kon er op de speelplaats niet naast kijken… De zesdejaars verschenen elke dag in een andere opvallende outfit op school. Dit jaar passeerden verkleedthema’s als ‘gekke duo’s‘, ‘tv, films en series‘ en ‘maffia‘ de revue. Voor vrijdag bedacht elke klas afzonderlijk een thema. Het resultaat daarvan kan je op de ‘klasfoto’s’ zien.

Op woensdag kwam er nog een extra uitdaging bij, namelijk anything but a backpack. Concreet wil dit zeggen dat de leerlingen allesbehalve hun schooltas konden gebruiken om hun spullen die dag mee naar school te nemen. Ook dat leverde een grappig zicht op: van valiezen tot maxi cosi’s en picknickmanden.

Vrijdagochtend volgde de apotheose. Onze zesdejaars sloten de feestweek af met een heerlijk koffiekoekenontbijt. Nadien vertrokken zij per klas naar hun zelfgekozen klasactiviteit. Enkele klassen zakten af naar Burney’s in Mechelen om er te karaoken of karten. Een andere groep leerlingen ging dan weer paintballen. Hoe leuk!

Wij wensen onze leerlingen van het zesde jaar nog enkele fijne maanden op Ursulinen Mechelen toe!