Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Ingangsexamen (tand)arts van start gegaan

  • 25 augustus 2020

KITOS-scholen Ursulinen Mechelen en College Hagelstein zetten hun deuren open voor een coronaproof ingangsexamen (tand)arts …

KITOS-scholen Ursulinen Mechelen en College Hagelstein zetten hun deuren open voor een coronaproof ingangsexamen (tand)arts.

Meer dan 5000 leerlingen uit het 6de jaar wagen dit jaar hun kans om toegelaten te worden in de opleiding arts of tandarts. Als enige katholieke scholen in de Mechelse regio verwelkomen deze 2 scholen uit scholengroep KITOS vzw meer dan 50 kandidaten.

De toelatingsexamens voor arts/tandarts gaan dit jaar niet door op de Heizel in Brussel. Ze worden digitaal en decentraal afgenomen. De Vlaamse overheid zocht locaties in de middelbare scholen.

Onze school zorgt sinds jaar en dag voor een grondige voorbereiding van onze leerlingen op deze toelatingsproef in wetenschappelijke seminaries. We vonden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze lokalen open te stellen voor kandidaat-arts en kandidaat-tandartsen en hiervoor ook personeel in te zetten. Het reglement stipuleerde dat eigen leerlingen een examen zullen afleggen op een andere locatie, dicht bij hun woonplaats. Zo wordt de gelijkheid tussen de deelnemers gegarandeerd.

Onze ICT-coördinatoren staan paraat om de digitale afname in goede banen leiden. Alle examens gaan coronaproof door, met mondmaskers, handhygiëne en de nodige afstand tussen de computers.

Vandaag meldden 60 kandidaten zich aan bij onze school. Morgen zullen nog eens 40 leerlingen hun kans wagen in Ursulinen Mechelen, voor de toelatingsproef tandarts.

We wensen alle kandidaten heel veel succes toe!