Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Innovatie

Qua uitrusting en infrastructuur heeft onze school altijd inspanningen geleverd om mee te zijn met de nieuwste trends: stencilapparaten, radio’s, platendraaiers, bandopnemers, epidiascopen (de voorloper van de overheadprojector), microscopen.

Bartje Baccaert, leerling tweede leerjaar, werd in 1960  bekroond als Ridder van de Goede Daad. Hij won voor de school een filmapparaat. Televisie werd voorlopig nog buiten gehouden, maar om het concilie in Vaticaanstad te kunnen volgen, kochten de zusters in 1963 toch een televisietoestel. De start van educatieve schooltelevisie-uitzendingen was enkele jaren later een goede aanleiding voor de aankoop van een tweede toestel.

Vanaf de jaren tachtig sprong de school enthousiast mee op de informaticatrein. Reeds in 1982 kregen leerlingen op onze school een computerinitiatie. Daarna ging het snel. Als eerste school van Mechelen werd in 1984 de richting Bedrijfseconomische informatica opgericht. Leerlingen maakten kennis met nieuwe technologie op de Telematicabeurs: ‘nieuwigheden’ als de videorecorder, de cd-rom, glasvezel, videofoon en homecomputer werden er gedemonstreerd.