Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Job shadowing

Vernieuwing én kwaliteitsverbetering, daar streeft onze school naar! Onze leraren krijgen de kans om ook deel te nemen aan Eramus+-projecten om hun kennis te verruimen. Job shadowing in Tanzania: Leraren Barbara Van Baelen, Kwinten Van Geel en Mieke Dodion trokken voor 4 weken naar Tanzania. Daar onderzochten ze hoe men omgaat met grote klasgroepen. Ze […]

Vernieuwing én kwaliteitsverbetering, daar streeft onze school naar! Onze leraren krijgen de kans om ook deel te nemen aan Eramus+-projecten om hun kennis te verruimen.

Job shadowing in Tanzania:

Leraren Barbara Van Baelen, Kwinten Van Geel en Mieke Dodion trokken voor 4 weken naar Tanzania. Daar onderzochten ze hoe men omgaat met grote klasgroepen. Ze gingen in gesprek met de leraren én de leerlingen. Een extra grote uitdaging, dat staat vast!


Job shadowing in Rotterdam:

Mevrouw Catherine Van den Bossche en mevrouw Barbara De Weerdt (van onze Mode opleiding) gingen in november 2022 op bezoek bij het Albedacollege in Rotterdam, waar ze aan job shadowing deden.

Vernieuwing én kwaliteitsverbetering, daar streeft onze school naar!


Job shadowing in Zweden:

In november 2022 trok mevrouw Heleen Bolle van onze interne leerlingenbegeleiding naar Zweden. Ze liet zich een weekje onderdompelen in de Zweedse scholen. Van translanguaging naar de zelfgemaakte robots van First Lego League naar boekentips van leerlingen …


Job shadowing in Salamanca:

Mevrouw Sophie Coetsier ging in augustus 2022 een weekje naar Salamanca om een cursus “recursos digitales para la Clase de Español” of “digitale leermiddelen voor de Spaans les” te volgen. Ze maakte een vlog voor ons! Kijk je mee?


Job shadowing in Murcia:

In oktober 2021 liepen verschillende leerkrachten van Ursulinen Mechelen stage in Murcia. Tijdens deze periode bezochten ze veel bedrijven en scholen. Ze bereiden op deze manier een mogelijke internationale uitwisseling voor onze leerlingen voor.