Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Koffiekoekenverkoop voor project Bolivië

  • 5 december 2022

Enkele leerlingen van Ursulinen Mechelen organiseerden vandaag een koffiekoekenverkoop op de speelplaats. De opbrengst van de verkoop gaat naar een lokaal project in Bolivië dat zij tijdens hun inleefreis in februari zullen bezoeken en ondersteunen.

Vandaag verkochten enkele leerlingen van Ursulinen Mechelen koffiekoeken op de speelplaats van de school. In februari 2023 trekken zij, samen met een een groepje gemotiveerde leraren, op inleefreis naar El Molino in Bolivië. Daar zullen zij kennismaken met de cultuur en levensomstandigheden van de lokale bevolking. Daarnaast zullen zij ook de handen uit de mouwen steken door te helpen bij hun dagdagelijkse taken en bijdragen aan een lokaal project.

De focus van hun reis ligt op de bouw van woonunits voor alleenstaande ouderen uit de omliggende dorpen. Om dit project zoveel mogelijk te steunen, willen zij voor hun vertrek in februari graag een aardig centje bij elkaar krijgen. De opbrengst van de koffiekoekenverkoop schenken de leerlingen van team Bolivië integraal aan dit project.

Volgende week zullen zij ook setjes zelfontworpen wenskaarten verkopen ten voordele van dit project in El Molino. Deze kaartjes werden trouwens door enkele leerlingen van UM zelf vormgegeven. Net op tijd voor de feestdagen!