Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Leerling Mode in de kijker!

  • 6 april 2023
  • Mode

Eline is een enthousiaste studente van 2 Mode (Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze deed vorig schooljaar stage bij ontwerpster Florentina Leitner …

Eline is een enthousiaste studente van 2 Mode (Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze deed vorig schooljaar stage bij ontwerpster Florentina Leitner.

“Tijdens mijn stage bij Florentina Leitner heb ik veel verschillende dingen mogen ontdekken. Zo mocht ik nieuwe designs maken, patronen tekenen van prototypes voor de nieuwe collectie, pakketjes in orde maken voor internationale stylistes … Tijdens mijn stageperiode werkten we aan een ‘custom made catsuit’ voor Zara Larson en hebben we een aantal stuks verzonden naar Kylie Jenner.

Ik werkte tijdens de stageperiode steeds met een jong team van stagiaires samen. Op die manier kwam ik in contact met heel wat nieuwe mensen vanuit dezelfde branche van over de hele wereld.

Ik leerde zelfstandig werken en mocht ervaren hoe de mode industrie écht in elkaar zit. Mijn stage bij Florentina Leitner was enorm leerrijk!”

Wil je zelf ook graag de modewereld ontdekken? Heb je interesse om Mode te studeren in UM?

Op zaterdag 6 mei 2023 organiseren we een infodag met inschrijvingen op onze campus Mode (Kardinaal Mercierplein 1 in 2800 Mechelen). Welkom tussen 10.00 en 16.00 uur!