Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Mare (6WWA) wint Internationale Sci-Tech Challenge!

  • 12 mei 2023
  • 6de jaar

Dinsdag en woensdag nam Mare (6WWA) deel aan de Europese finale van Sci-Tech Challenge 2023. Vijf teams met leerlingen uit België, Cyprus, Hongarije, Nederland en Tsjechië moesten een concept bedenken …

Dinsdag en woensdag nam Mare (6WWA) deel aan de Europese finale van Sci-Tech Challenge 2023. Vijf teams met leerlingen uit België, Cyprus, Hongarije, Nederland en Tsjechië moesten een concept bedenken dat duurzaam plasticgebruik en duurzame -consumptie of afvalbeheer verzekert op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Mare won de challenge met haar internationale teamgenoten Jasmijn, Nikolaos, Robert en Sven. Samen bedachten ze een systeem dat klantgedrag volgt door middel van artificiële intelligentie (AI), en dat de consument beloont na het inzamelen van afval.     

Sci-Tech Challenge is een wetenschapswedstrijd waarin jongeren in kleine gemengde teams creatief denken rond uitdagingen op het gebied van energie. In deze wedstrijd komt het aan op STEM-skills, innovatie, teamspirit, pitchtalent en ondernemende vaardigheden. Vrijwillige ingenieurs van ExxonMobil staan de jongeren tijdens de brainstorm bij met hun expertise. Na het uitgieten van een oplossing voor de challenge in een concept pitchen de leerlingen hun idee voor een professioneel jurypanel. Tijdens de Europese finale gebeurde dat uiteraard in het Engels.        

“Ik heb aan deze wedstrijd (internationale) vriendschappen, een onvergetelijke ervaring en een stap dichter bij de ingenieurs- en ondernemerswereld overgehouden”, zegt Mare (6WWA).

Dikke proficiat Mare!

Bron: Het Nieuwsblad, 11-05-2023
Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.