Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Met Ursulinen Mechelen de ruimte in!

  • 25 maart 2022
  • 4de jaar

Twaalf dappere meisjes van ons vierde jaar Wetenschappen traden vandaag in dialoog met vrouwelijke PhD studenten en deskundigen uit de ruimtevaartsector. Rolmodellen van de ESA, het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie en de KU Leuven stonden hen graag te woord op het boeiende event Ladies@Space …

Twaalf dappere meisjes van ons vierde jaar Wetenschappen traden vandaag in dialoog met vrouwelijke PhD studenten en deskundigen uit de ruimtevaartsector. Rolmodellen van de ESA, het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie en de KU Leuven stonden hen graag te woord op het boeiende event Ladies@Space.

“Het is tof om over de ruimte te leren van echte professionals!”, glundert Birgit Dens (4WETAç).

Pauline Vermeulen (4WETAç) vult aan: “Natuurwetenschappen en techniekvakken krijgen opeens heel concrete toepassingen.”

En laat nu uitgerekend Dirk Frimout zelve, de eerste Belg die ooit de dampkring verliet, voor een onverwacht aantreden zorgen!

Onze school maakt van gendergelijkheid en uitdagende STEM-belevingen twee sterke mission statements. Met Ladies@Space doorprikken onze leerlingen genderclichés en komen ze alweer een stap dichter bij het realiseren van grootse dromen. Met oprechte fierheid wens ik mijn talentvolle meisjes hun eigen plekje tussen de sterren toe.

Dimitri Peeters (Wetenschapsleraar en klastitularis van 4 Wetenschappen)