Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Nieuws

6KA zet hun beste beentje voor op jobbeurs in luchthaven Zaventem

De leerlingen van 6KA trokken afgelopen dinsdag naar de luchthaven van Zaventem. Hun bestemming van de dag? Geen warmere oorden, wel de jobbeurs van Aviato!

Lees meer
Op bedrijfsbezoek met 5BIT naar Pfizer Puurs

Afgelopen dinsdag hielden de leerlingen van 5BIT halt bij Pfizer in Puurs. Lees hier hoe dit leerrijke bedrijfsbezoek er inhoudelijk uitzag!

Lees meer
Ondernemer voor de klas: Bart Criel van Cyclis in 2ECO

De leerlingen van 2 Economie kregen bezoek van een ondernemer in de klas. Dit ondernemersverhaal sprak onze tweedejaars alvast enorm aan!

Lees meer
Oud-leerling in de kijker!

Fatima Isarti studeerde af in de richting Handel aan Ursulinen Mechelen (2007). Benieuwd naar wat zij precies deed na haar middelbare schooltijd in Ursulinen Mechelen? Check het hier!

Lees meer
Project handcrème: creatief aan de slag met 5BIT

De leerlingen van 5BIT maakten tijdens de lessen Fysica zelfgemaakte handcrème, als onderdeel van hun project. Trots op deze klas creatieve en handige leerlingen!

Lees meer

Oud-leerling in de kijker!

Tatjana Cammerman studeerde af in de richting Gezondheids- en welzijnswetenschappen (2006). Benieuwd naar wat zij precies deed na haar middelbare schooltijd in Ursulinen Mechelen? Check het hier!

4 weken geleden

Zoals de échte Romeinen: eerstejaars Latijn knutselen wasbordjes

De leerlingen van 1 Latijn staken afgelopen week de handen uit de mouwen en knutselden een ‘tabulae’, een wasbordje, om nadien zelf uit te testen in de klas.

4 weken geleden

UM trekt eropuit: onze leerlingen op bedrijfsbezoek bij Aldi en Nike

De leerlingen van 4 ORL bezochten vorige dinsdag het distributiecentrum van Aldi. Verschillende vijfde- en zesdejaars trokken diezelfde dag naar Laakdal voor een rondleiding op de duurzame campus van Nike.

4 weken geleden

STEM-activiteit voor zesdejaars: ingenieur voor de klas

Chemisch ingenieur Jeroen Engelbeen spreekt onze leerlingen van 6 Wetenschappen – Wiskunde toe. Als expert van ExxonMobil daagt hij de volgende generatie uit om probleemoplossend na te denken over de ‘dual challenge’ rond energie en climate change.

4 weken geleden

Herbeleef de laatste 100 dagen van onze zesdejaars!

Deze week vierden de leerlingen van het zesde jaar hun spreekwoordelijke laatste 100 dagen. Het aftellen kan beginnen!

1 maand geleden

Oud-leerling in de kijker!

Janne Van Campenhout studeerde af in de richting Humane Wetenschappen (2020). Benieuwd naar wat zij precies deed na haar middelbare schooltijd in Ursulinen Mechelen? Check het hier!

1 maand geleden

De landenbeurs van 2MT

Italië, Marokko, Brazilië… De leerlingen van 2 MT organiseerden een landenbeurs voor de eerstejaars. Op een creatieve manier stelden zij de cultuur, geografie en tradities van hun zelfgekozen bestemming voor, inclusief enkele heerlijke gerechtjes.

1 maand geleden

Welkom in de poëzieapotheek: voor elk kwaaltje een gedicht

Ook dit jaar doet onze school weer enthousiast mee aan de poëzieweek 2024. Vandaag, op Gedichtendag, kon je in onze poëzieapotheek terecht voor een gedicht tegen elk kwaaltje.

1 maand geleden

Op uitstap met 4BSW(ç) naar het waterzuiveringsstation

Afgelopen dinsdag trokken de vierdejaars van 4 Biotechnologische STEM-wetenschappen naar de rioolwaterzuiveringsstation van Aquafin in Wilrijk.

1 maand geleden

Pedagogische studiedag: Talent ontplooien van elke leerling

Vandaag bleven onze leerlingen een dagje thuis, maar het personeel van UM zat niet stil en dook op deze pedagogische studiedag weer de klaslokalen in.

1 maand geleden

Kom jij quizzen op onze UM-quiz 2024? (VOLZET)

Op vrijdag 8 maart 2024 vindt onze jaarlijkse UM-quiz plaats. Dit wil je absoluut niet missen. Lees snel verder om in te schrijven!

1 maand geleden

2M en 2O bezoeken het VOKA Talentcenter in Technopolis

Op 11 en 12 december trekken de leerlingen van 2M en 2O naar Technopolis Mechelen om er het VOKA Talentcenter te bezoeken. Deze uitstap geeft hen meer inzicht in de verschillende studiemogelijkheden uit de regio.

1 maand geleden

Oud-leerling in de kijker!

Kenny Hermans studeerde af in de richting Handel aan Ursulinen Mechelen (2011). Benieuwd naar wat hij precies deed na zijn middelbare schooltijd? Check het hier!

2 maanden geleden

2ECO oefent leerstof in door kwartetspelletje in de klas

Na de kerstvakantie vloog Ursulinen Mechelen er weer meteen in. Zo ook de leerlingen van 2 Economie: hun leerstof werd in een spelletje kwartet gegoten.

2 maanden geleden

Wafelverkoop 2024

De wafelverkoop van Ursulinen Mechelen gaat weer van start! Hier kan je alle praktische info en het inschrijvingsformulier terugvinden. Smullen maar!

2 maanden geleden