Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Nieuws

Lezen, altijd en overal! Daar doen wij graag aan mee.

Niets leuker dan een gezellig leeskwartier! Haal die toffe leesboeken maar boven!

Lees meer
Europees goud op de finale van Sci-Tech Challenge!

Proficiat aan Yutta De Blieck uit 6LWW! Zij won met haar team GOUD op de Europese finale van de Sci-Tech Challenge …

Lees meer
Zeepbaron op bezoek bij 6 Handel

De leerlingen van 6 Handel ontmoetten deze week oud-leerling én ondernemer Stan Verbruggen (6 Handel – 2018). Stan runt al 4 jaar succesvol zijn bedrijf “Zeepbaron”. Hij ging in gesprek met onze leerlingen en vertelde hen hoe hij zelf als leerling in UM de minionderneming “Amokmakers” oprichtte …

Lees meer
EPOS kwaliteitslabel

Wauw! We kregen het EPOS-kwaliteitslabel voor onze Erasmus+ projecten! Door het harde werk van onze leraren, hun dagelijkse inzet en het groot hart …

Lees meer
Op boekenspeeddate

De leerlingen van 1H namen deze week deel aan een grootse boekenspeeddate. De leerlingen lazen een boek en mochten …

Lees meer

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022 volzet

Alle vrije plaatsen zijn ingenomen. Er is helaas geen plaats meer voor nieuwe inschrijvingen in het schooljaar 2021-2022.

2 jaar geleden

Kerstvakantie 2021-2022

Laat ons samen Kerstmissen…
De school zal vanaf 25 december tot en met 10 januari gesloten zijn wegens de kerstvakantie. Informatie over de inschrijvingen vind je hieronder.

2 jaar geleden

TALENTSPOTTER

Onze leerkracht An Luyten volgde een opleiding ‘talentcoaching’ om kinderen en jongeren meer bewust te maken van hun unieke talenten. In het kader van de Warmste Week en het project ‘talentspotter’ zat zij deze namiddag aan de Haverwerf op het AMA-bankje om talenten te spotten bij kinderen en jongeren door middel van een leuk gesprek. Wie zich bewust is van zijn talenten, kan deze meer ontplooien en zich ook ook hopelijk beter in je vel voelen! Wij zijn alvast zeer trots op mevr. Luyten en de manier waarmee zij ondersteuning aanbiedt voor iedereen die het nodig heeft.

2 jaar geleden

2B Zeepjes maken

In het kader van de lessen economie en organisatie hebben de leerlingen van 2B een eigen bedrijfje op poten gezet. De afgelopen weken verzamelden ze heel wat bestellingen voor badzout en zeep. Vandaag werden er zo een honderdtal bestellingen verwerkt: produceren, verpakken en klaarzetten.
Maandag krijgen heel wat gelukkige klanten hun bestelling geleverd. Daarna gaan de leerlingen in de klas verder met het berekenen van de opbrengst, kosten en (hopelijk) ook wat winst.

2 jaar geleden

Kledinginzameling

De kledinginzamelactie was dit jaar weer een succes!

Het solidariteitsteam heeft al een deel van de ingezamelde kleding weggebracht naar armoedeorganisatie ‘De Keeting’. De kleding was zeer welkom en er wachtte ons daar een warm onthaal door o.a. oud-leerling Lise Vanderick.

In de loop van deze week zal de rest van de inzameling weggebracht worden naar hulpgroep ‘De Witte Muizen’.

2 jaar geleden

Opstart nieuwe confliXers

Vandaag zijn we van start gegaan met een nieuwe groep enthousiaste confliXers!

2 jaar geleden

Workshop boksen

Afgelopen vrijdag vond de workshop boksen plaats voor onze leerlingen in de sportzaal.

2 jaar geleden

Voorleesweek

Wij doen graag mee aan de voorleesweek!

2 jaar geleden

FOOD4LIFE

Naar jaarlijkse gewoonte verkocht de overkoepelende leerlingenraad ook dit jaar weer samen met een aantal vrijwilligers lekkere pannenkoeken en andere dessertjes voor het goede doel. Op één middag tijd zamelden we zo meer dan 500 euro in ten voordele van De Warmste Week en Rode neuzendag! Dankjewel!

2 jaar geleden

Minimarktdag

Onze 3 mini ondernemingen hebben afgelopen zaterdag goed verkocht op de minimarktdag! Alle ondernemingen hebben hun uiterste best gedaan met het gevolg dat Sacallure (6EMT en HA) de eerste prijs heeft gewonnen! Wij zijn dan ook een zeer trotse school! Dit nieuws is ook de pers niet ontgaan, meer daarover lees je hieronder.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211121_93543010

2 jaar geleden

Landenbeurs 2TC

Tijdens de lessen T&C bereidden de leerlingen een heuse landenbeurs voor. Maar liefst 10 landen waren vertegenwoordigd: Finland, Italië, Turkije, Zuid-Korea, Dominicaanse Republiek, Mexico, Marokko, Polen, Congo en Frankrijk. Ze hadden echt hun best gedaan! Op wereldreis in het Flex-lokaal!

2 jaar geleden

Wereldburgerschap

Wereldburgerschap is het leggen van verbanden tussen jezelf en anderen, dichtbij en ver weg. Nadenken en kunst ontwikkelen over thema’s rond wereldburgerschap (klimaatopwarming, vluchtelingencrisis …) heeft tot doel je hiervan bewust te maken en je te ontwikkelen tot actieve wereldburgers.

In de stijl van ‘Banksy’ brachten de leerlingen eigen ontwerpen aan, op stoffen draagtassen.

2 jaar geleden

Escape Room 1LAT

Als kers op de taart van hun eerste flexweek, die begon met een oefenproefwerk, daagden we de leerlingen van 1 Latijn uit met een “Cella Effugienda”. Bij deze escape room konden de leerlingen al hun nieuwe Latijnse kennis, puzzel- en taaltalent combineren om het mysterie op te lossen. Nadien was er een lekkere verrassing als beloning!

2 jaar geleden

Golden Humans

Vandaag werden de leerlingen die verkozen werden tot Golden Human in de bloemetjes gezet!

3 jaar geleden

Jobbeurs Zaventem

Op maandag 18 oktober en dinsdag 19 oktober waren de leerlingen van 7KA voor een evenementenstage aanwezig op de jobbeurs in Zaventem.

3 jaar geleden