Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Ondernemer voor de klas: Bart Criel van Cyclis in 2ECO

  • 28 februari 2024
  • 2de jaar

De leerlingen van 2 Economie kregen bezoek van een ondernemer in de klas. Dit ondernemersverhaal sprak onze tweedejaars alvast enorm aan!

Vorige vrijdag, op 23 februari, kregen de leerlingen van 2 Economie bezoek van een ondernemer in de klas: Bart Criel. Via de organisatie Vlajo werd geregeld dat de bedenker van het bedrijf Cyclis, een leasingbedrijf voor fietsen (B2B), kon langskomen in onze school om onze leerlingen gepassioneerd zijn ondernemersverhaal uit de doeken te doen.

De presentatie van Bart volgde een logische opbouw: eerst werd de opstart van het bedrijf Cyclis besproken, daarna kwam het kantelmoment en de groei van het bedrijf aan bod. Ook de succesformule van een lucratief bedrijf opstarten, werd onder de loep genomen.

Ursulinen Mechelen vindt het ontzettend belangrijk om onze leerlingen, naast theorie, ook in contact te brengen met de praktijk: voor de lessen Economie vertaalt dit zich regelmatig in het uitnodigen van een ondernemer. Een ondernemer voor de klas, in dit geval Bart Criel, is altijd een verrijking op de lesinhoud. Het enthousiasme van dit ondernemersverhaal sprak onze tweedejaars alvast enorm aan!