Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Ondernemers voor de klas

  • 21 februari 2022
  • 3de jaar
  • 4de jaar

De leerlingen van 3 Bedrijf en Organisatie en 4 Handel kregen vandaag een gastspreker over de vloer. Stijn van de Football Store in Putte …

De leerlingen van 3 Bedrijf en Organisatie en 4 Handel kregen vandaag een gastspreker over de vloer. Stijn van de Football Store in Putte kwam onze leerlingen wat meer toelichten over de bedrijfswereld en over zijn winkel.

‘Ondernemers voor de klas’ is een initiatief van VLAJO. Voor een tweetal uurtjes trekken gastsprekers uit onze Vlaamse bedrijven naar de scholen.  Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? De sprekers vertellen over hun bedrijf, hun functie, hun tegenvallers, leermomenten en opportuniteiten, kortom ze geven een unieke inkijk op hun studie- en beroepsparcours van waar ze vertrokken zijn tot waar ze nu staan. 

Op die manier wil Vlajo het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers vergroten en een positieve beeldvorming over het bedrijfsleven bij jongeren creëren.

Een boeiende sessie!

Op vrijdag 4 februari kwam mevrouw Heps praten over haar onderneming ‘Chocolates & co‘. Zij runt 6 winkels van Leonidas! De leerlingen van 6 Handel en 6 Boekhouden-Informatica luisterden geïnteresseerd! Ze maakten nadien een poster, mindmap als verslag.

Op dinsdag 15 februari kwam dan mevrouw De Cock praten over haar onderneming ‘Present Coaching‘. Zij startte haar eenmanszaak in 2019 en ondervond de problemen van corona … dankzij haar uitgebreid netwerk bleef zij toch in de running … De leerlingen van 5 Handel en 5 Boekhouden-Informatica luisterden geïnteresseerd! Ze maakten nadien een poster, mindmap als verslag. Knap!

De leerlingen van 2 B kregen Valerie Thys als gastspreker op bezoek. Valerie is een Belgische televisie- en radiopresentatrice, voice-over en weervrouw.