Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Ondernemers voor de klas

  • 20 november 2023
  • 3de jaar
  • 4de jaar

Met het project “Ondernemers voor de Klas” brengt VLAJO mensen uit het bedrijfsleven in dialoog met jongeren uit secundair onderwijs. Gastsprekers delen hun verhaal en spreken over …

Met het project “Ondernemers voor de Klas” brengt VLAJO mensen uit het bedrijfsleven in dialoog met jongeren uit secundair onderwijs. Gastsprekers delen hun verhaal en spreken over de competenties van de toekomst zoals creativiteit, samenwerken en veerkracht, die noodzakelijk zijn wanneer je toetreedt tot de arbeidsmarkt.

Eind oktober mochten de leerlingen van 4ORL Serge Lamoral verwelkomen, een succesvol ondernemer die ooit startte in het BSO onderwijs. Vandaag runt Serge een groot ambachtelijk bakkersbedrijf dat 48 mensen tewerkstelt, is hij bedrijfsleider van een franchise van 12 winkels in de bakkerijsector en heeft hij een privé vastgoedportefeuille van 14 appartementen. In 2019 werd Serge ook bekroond tot starter van het jaar.

De leerlingen van 3ORL ontvingen vandaag de energieke ondernemer Kris Vanhoeymissen. Deze ondernemer begeleidt bedrijven in hun traject naar een grotere positieve impact op de maatschappij, met minder impact op milieu en werknemer. Hij neemt de dagelijkse leiding op van een bedrijf vol met Willy Wortels (technische, creatieve uitvinders), heeft verschillende creatieve technologische innovaties mogelijk gemaakt bij Pringles chips, maar heeft ook een sociale huisvestingsmaatschappij geholpen om complexe planningen te maken. Met zijn bedrijf “Morzotof” adviseert hij andere bedrijven die willen groeien op een praktische manier, zowel op technologisch als organisatorisch vlak.

Onze leerlingen luisterden met veel interesse naar deze ondernemers en kwamen heel wat te weten over ondernemerschap. Dankjewel!