Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Online infosessie voor laatstejaars met oud-leerlingen over studiekeuze

  • 7 maart 2024
  • 6de jaar

Op 6 maart kregen onze laatstejaars de kans om in gesprek te gaan met enkele oud-leerlingen over de studierichting waarin zij interesse tonen.

Bedrijfsmanagement, Handelswetenschappen, Geneeskunde, Interieurvormgeving… Onze online infosessie voor de leerlingen van het zesde jaar kon ook dit jaar weer rekenen op een talrijke en gevarieerde vertegenwoordiging! Gisterenavond, op woensdag 6 maart, kregen zij de kans om in gesprek te gaan met enkele oud-leerlingen die op dit ogenblik een studierichting volgen waarin zij interesse tonen.

Je leest het goed! Al enkele jaren organiseert onze school een online infosessie waarbij wij onze zesdejaars in contact proberen brengen met oud-leerlingen uit verschillende studierichtingen. Op voorhand gaan wij na bij onze eigen leerlingen welke richtingen hen interesseren of bezighouden. Van daaruit kijken wij welke oud-leerling van Ursulinen Mechelen deze richting volgt en of wij hen hiervoor mogen inschakelen.

Dit resulteert telkens in een avond boordevol fijne, digitale gesprekken. Daarnaast biedt het een grote hulp aan onze zesdejaars. Door met studenten uit het hoger onderwijs een gesprek aan te knopen, krijgen zij een beter en vollediger beeld van de studierichting die zij willen volgen.

Via deze weg willen wij alle oud-leerlingen die hiervoor gisteren tijd vrijmaakten nogmaals bedanken!