Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Op bliksemstage met leerlingen van 1B en 2B

  • 11 maart 2024
  • 1ste jaar
  • 2de jaar

Afgelopen week trokken de leerlingen van 1B en 2B opnieuw op bliksemstage. Check hier welke bedrijven in Mechelen zij bezochten!

Afgelopen week trokken de leerlingen van 1B en 2B opnieuw op bliksemstage. Hierbij krijgen zij de kans om telkens een halve dag mee te draaien in een bedrijf in de buurt van de school dat aansluit bij hun interesses in het kader van hun studiekeuze.

Tijdens een bliksemstage draaien onze leerlingen enkele uurtjes mee in een bedrijf waarbij zij vooral observeren en vragen stellen. Op deze manier komen zij erachter hoe het er op de werkvloer precies aan toegaat en krijgen zij meer inzicht in welke sector aansluit bij hun interesses en capaciteiten.

Vorige maandag, op 4 maart, trok een groepje leerlingen naar C.R.I. Rope Access, een gespecialiseerd touwtechniekbedrijf. Daar maakten zij kennis met klimmen in touwen.

Vrijdag 8 maart stond er een ander bliksembezoek op de planning: enkele leerlingen bezochten een poetsbureau in Mechelen. Eerst kregen zij uitleg over het werk van een consulente (tussenpersoon tussen cliƫnt en poetshulp) en over de functie van poetshulp. Nadien volgde een actievere opdracht: onze leerlingen probeerden zelf een raam te poetsen.