Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Vijfde inleefreis naar El Molino in februari 2023

  • 16 september 2022

Voor de vijfde keer trekt UM op inleefreis naar El Molino, Potosí, Bolivië. In 2006, 2011 en 2014 was dat in samenwerking met het STK in Kapelle-op-den-Bos. Net zoals in 2018 gaan we dit schooljaar enkel op pad met een enthousiaste ploeg van 6 leraren en 13 leerlingen van onze eigen school …

Corona verplichtte ons de geplande reis van 2021 uit te stellen, waardoor we helaas een pak gemotiveerde kandidaat-deelnemers moesten teleurstellen. Eind vorig schooljaar stelden we een nieuw team samen uit de vele geïnteresseerden onder de vijfdejaars.

Van 8 tot 25 februari 2023 (onder voorbehoud, afhankelijk van de beschikbare vliegtuigtickets) trekken we opnieuw naar het vormingscentrum El Molino in het Boliviaanse hooggebergte. De Vlaamse Mia Meermans en haar team kijken alvast uit naar onze komst. We zullen er de projecten bezoeken die onze school al tientallen jaren steunt en we maken kennis met de cultuur en levensomstandigheden van de indiaanse bevolking. Ook zullen we een aantal dagen meewerken op de velden of bij allerlei werkjes in de omliggende dorpen of in El Molino zelf.

In de loop van de volgende maanden organiseren we verschillende acties om geld in te zamelen voor het project, meer info hierover volgt later. Wij zijn alleszins klaar om erin te vliegen!

Saludos cordiales!

Lies Andries (5GWWA), Tobi Ceuppens (6WWB), Jappe De Coster (6WWB), Charlotte De Coussemaker (6STWC), Killian Decuyper (6EWI), Margot Mariën (6STWB), Amber Peeters (6GWWB), Renée Van Gestel (6STWB), Kaate van Vooren (6HUMB), Beth Verbruggen (6WWB), Wout Verstricht (6HUMB), Liv Wallyn (6VZB), Julie Wauman (6GWWB)

Katrien Desomer, Eva Dhaenens, Hélene Moonen, Katrin Vandenhoeck, Lien Van Gool, Tess Verschueren