Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Opstart nieuwe confliXers

  • 30 november 2021

Vandaag zijn we van start gegaan met een nieuwe groep enthousiaste confliXers!

Onze ‘anciens’ Luna , Amine, Amal, Febe en Aiko krijgen steun van een geweldige groep nieuwe leerlingen die zich ten volle willen engageren om conflicten en ruzies op school op een doordachte manier te helpen oplossen. Dit zijn Lidiia Davtian (1B), Emma Van der Merwe (2STEMB), Majd Chehada (2LAGR), Louise Verhaegen (1EWD), Stan Martens (2LAGR), Babette Claes (1LAA), Tine Jansen (1LAA), Imane El Mhassani (3MWW), Amina Chamlali Arenti (2BC), Billie Op de Beeck (1LAB), Marit Verlinden (1EWA).

Donderdag na school deden we eerst enkele toffe teambuildingsactiviteiten om elkaar beter te leren kennen.
Maandag kregen we een ‘boost’workshop van een medewerker van de Vlaamse Scholierenkoepel. Via speelse werkvormen deed ze ons als groep nadenken over wat de drempels zijn voor medeleerlingen om met een bepaald probleem naar directie, CLB, of een leerkracht te stappen. Hoe kunnen wij als medeleerlingen een goede steun zijn voor leerlingen die verwikkeld zijn in een ruzie of een conflict?

We kregen voorbeelden van andere scholen te zien, waar we zelf ook mee aan de slag kunnen.
We dachten ook na over wat we willen behouden van dit confliXers-project: de confliXers zijn een diverse, toffe groep die luisteren naar elkaar, die een degelijke opleiding krijgen en die kunnen garanderen dat ze in elke situatie neutraal zullen blijven en geen oordelen vellen over medeleerlingen.
We ontdekten ook wat we willen aanpassen: zorgen dat wat we doen en hoe we het doen meer bekendheid krijgt bij al onze medeleerlingen. Deze ideeën gaan we nu in kleine groepjes verder uitwerken. Je kan ons alvast herkennen aan de mooie grijze truien met confliXers-logo.
Na de kerstvakantie gaan we dan écht van start met de opleiding tot leerlingbemiddelaars.

Gerelateerd fotoalbum