Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

PAARS-dag

  • 17 mei 2022

Vandaag kleurt Ursulinen Mechelen paars, naar aanleiding van de PAARS-dag. 17 mei is de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Er worden dan ook verschillende activiteiten ondernomen op UM. Met deze activiteiten willen maken wij duidelijk dat er geen plaats is voor discriminatie op welke basis dan ook, dus ook niet op basis van gender of geaardheid.

Vandaag hebben de leerlingen uit solidariteit een paars kledingstuk aan. Onder leiding van leraar-kunstenares Barbara Van Dromme werden er kunstige paarse raamtekeningen gemaakt die gebaseerd zijn op portretten van rolmodellen uit LGBTQi-gemeenschap. Aan de schoolpoort werden er paarse polsbandjes uitgedeeld voor alle leerlingen en personeel.

Tijdens de middagpauze worden er nog veel meer activiteiten ondernomen, waaronder een photobooth met ‘paarse accessoires’. Leerkrachten en leerlingen hebben samen een Spotifylijst gemaakt met hun ‘paarse’ nummers, deze zal dan ook op de speelplaats weerklinken. Leerlingen kunnen zelf een T-shirt of Tote-bag paars zeefdrukken tijdens een extra middagactiviteit.

In de voormiddag kwam de Vlaams minister van Gelijke Kansen, Bart Somers, enkele van deze acties en activiteiten meevolgen. Hij deelde de polsbandjes mee uit aan de schoolpoort en bewonderde de activiteiten die we vandaag organiseren.

Hij volgde ook een les mee waarin er uitvoerig informatie werd gegeven over de LGBTQi-gemeenschap en ging in dialoog met onze studenten.

In de pers:

GVA, 17 mei 2022 – Klik op het artikel om te lezen.
HLN, 17 mei 2022 – Klik op het artikel om te lezen.

Gerelateerd fotoalbum