Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Paint it black: gastexpo in Hof Van Busleyden

  • 2 juli 2020
  • Mode

Zwart en mode gaan al heel lang hand in hand. Onze modestudenten verdiepten zich dit schooljaar in het thema Back to Black, naar aanleiding van de tentoonstelling in Museum Hof van Busleyden.

Zij bestudeerden de modetrends uit de Bourgondische periode en kozen elk een kenmerkend detail uit een schilderij. Dit maakten ze nauwgezet na in onbewerkte wol en linnen. Met behulp van aloude verftechnieken kleurden ze het detail zwart, helemaal volgens de zwart-recepten uit die tijd.

Vervolgens integreerden ze het in een eigen creatief silhouet. Deze silhouetten worden vanaf donderdag 2 juli tentoongesteld in de tijdelijke tentoonstelling Paint it Black op de zolder van het museum. Eén van de details is ook terug te vinden in de Back to Black museumzaal. Het fijne is dat de studenten een stukje kostuumgeschiedenis in de praktijk hebben mogen ervaren. Ze hebben ondervonden dat het helemaal niet gemakkelijk is om de kleur zwart te ‘maken’.

Samen met de leerlingen van 6 Fotografie, 6 Schoonheidsverzorging en 7 Haarstilist van KITOS-zusterschool COLOMAplus organiseerden ze ook een modeshoot in en rond het museum. De indrukwekkende resultaten zijn te bewonderen in de tuin van het Hof van Busleyden.