Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Lang leve pi-dag: pi-spelletjes en -uitdagingen voor eerstejaars

  • 15 maart 2024
  • 1ste jaar
  • 2de jaar

Donderdag 14 maart staat gekend als de zogenaamde pi-dag. Ook in UM ging dat niet zomaar voorbij. Enkele leraren daagden onze eerstejaars uit voor een wiskundig spelletje op de speelplaats of een creatieve pi-uitdaging in de klas.

Donderdag 14 maart staat gekend als de zogenaamde pi-dag. Ook in Ursulinen Mechelen ging dat niet zomaar voorbij. Enkele leraren van de eerste graad zagen in pi-dag het ideale excuus voor een (creatief) spelletje en daagden zo onze eerstejaars uit.

Toen de leerlingen van de eerste graad hun klas binnenwandelden, vonden zij op het bord vooraan een rebus terug. Door deze rebus op te lossen, kwamen zij erachter waar enkele lotjes in het klaslokaal verstopt lagen. De leerlingen met een winnend lotje mochten meedoen aan een spelletje. Zij moesten pi-schijfjes in cirkels proberen gooien. De winnaars kregen een passende beloning, volledig in thema, uiteraard.

Verder maakten de leerlingen van 1F tijdens de les op donderdag ook een quiz over pi. In 1I en 1H werd de creativiteit van onze eerstejaars op de proef gesteld: zij maakten voor de gelegenheid pi(nk)-armbandjes en piku-gedichten.