Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Politiek debat voor 6ASO-TSO

  • 6 mei 2024
  • 6de jaar

Heel wat van onze laatstejaars zullen op 9 juni voor de eerste keer naar de stembus trekken. Om hen te informeren over de werking van democratie en warm te maken voor politiek in het algemeen, organiseerde de werkgroep verkiezingen een namiddag vol politiek …

Heel wat van onze laatstejaars zullen op 9 juni voor de eerste keer naar de stembus trekken. Om hen te informeren over de werking van democratie en warm te maken voor politiek in het algemeen, organiseerde de werkgroep verkiezingen een namiddag vol politiek. Moderator, freelance journalist en docent aan Thomas More, de heer Ward Bosmans, leidde het debat in goede banen.

Jos D’Haese (PVDA), Faysal El Morabet (Groen), Oskar Seuntjens (Vooruit), Sammy Mahdi (CD&V), Pia Indigne (Open VLD), Jan Van Camp (N-VA) en Dries Devillé (Vlaams Belang) tekenden present op het debat. Na een kennismakingsronde met een gekozen hoed, volgde een pittig politiek debat. Thema’s zoals mobiliteit, koopkracht en klimaat kwamen aan bod met vurige vragen van onze eigen leerlingen. Het debat werd afgewisseld met een “dit of dat”-ronde. Dilemma’s waarbij politici een keuze moesten maken zonder al te veel toelichting.

Laat de verkiezingskoorts nu maar écht beginnen!

Dankjewel aan alle politici om aanwezig te zijn en deel te nemen aan dit politiek debat.
Hartelijk dank aan Ward Bosmans om het debat te leiden.

In de pers

Gerelateerd fotoalbum