Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International

  • 19 februari 2024

UM zette zich opnieuw in voor de Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International. Want schrijven helpt!

Op donderdag 9 februari en vrijdag 10 februari konden onze leerlingen deelnemen aan de Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International om mensenrechtenschendingen wereldwijd aan te kaarten. Want schrijven helpt!

Amnesty International probeert wereldwijd schendingen van mensenrechten en onrechtvaardige situaties aan te kaarten door brieven te laten schrijven naar regeringen van de landen waar het misgaat. Het gaat om de macht van het getal: hoe meer brieven, hoe hoger de kans dat er verandering komt in een onrechtvaardige situatie.

In de laatste week voor de krokusvakantie konden onze leerlingen vrijblijvend deelnemen aan de Schrijf-ze-VRIJdag. Tijdens de middagpauze mochten zij plaatsnemen in de feestzaal om er één of meerdere brieven te schrijven. Wie schreef, kreeg met liefde gebakken cake en heerlijk fruitsap voorgeschoteld. Er stond een muziekje op en er hing een gezellige sfeer.

Op deze manier proberen wij onze leerlingen warm te maken voor mensenrechten en mensenrechtenactivisme. Iedereen die deelnam, stapte nadien ook met een goed gevoel buiten, omdat zij iets deden om iemand in nood te helpen.

Veel leerlingen haalden hun balpen boven: in totaal werden er door onze school meer dan 200 brieven verzameld voor Amnesty International. De meeste brieven werden geschreven voor Ahmadreza Djalali.