Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Sci-Tech Challenge: zilver voor UM!

  • 10 maart 2023
  • 5de jaar
  • 6de jaar

Op 9 maart organiseerde Vlajo i.s.m. ExxonMobil de nationale Sci-Tech Challenge 2023, een STEM-activiteit waarbij leerlingen uit de 3e graad brainstormen over antwoorden op actuele technologische, ecologische en economische uitdagingen. Naar jaarlijkse gewoonte vond onze school een grote groep leerlingen uit de richtingen …

Op 9 maart organiseerde Vlajo i.s.m. ExxonMobil de nationale Sci-Tech Challenge 2023, een STEM-activiteit waarbij leerlingen uit de 3e graad brainstormen over antwoorden op actuele technologische, ecologische en economische uitdagingen. Naar jaarlijkse gewoonte vond onze school een grote groep leerlingen uit de richtingen Wetenschappen-Wiskunde, Latijn-Wetenschappen en Latijn-Wetenschappen-Wiskunde sterk gemotiveerd tot een deelname aan deze wedstrijd. Opgedeeld in groepen met leerlingen van andere scholen, mochten ze na een krachtige speeddate als echte ondernemers nadenken over een koolstofneutraal en energiezuinig ontwerp van de school van morgen. Deze school biedt een aangenaam leer- en leefklimaat, in groene harmonie met haar omgeving. Vol bewondering nam een jury van deskundigen de vele creatieve idee├źn in ontvangst, onder de indruk van de snelheid en effici├źntie waarmee Vlaamse jongeren problemen kunnen aanpakken.

De teams van Mare Pappaert (6 Wetenschappen-Wiskunde) en Yutta De Blieck (5 Latijn-Wetenschappen-Wiskunde) behaalden de zilveren medaille. Voor hun ontwerpen kregen ze felicitaties van de jury.

Voor ondergetekende bood deze dag andermaal de kans om een uitermate trots leraar te zijn. Een welgemeende proficiat aan de finalisten, en aan alle moedige deelnemers!

Dimitri Peeters