Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

SOHO infoavond

  • 28 september 2022
  • 6de jaar

Op maandag 26 september gooide onze school de deuren open voor de ouders en de leerlingen van het zesde jaar ASO-TSO. Na een kennismaking met de klasleraren stond een infosessie over het hoger onderwijs …

Op maandag 26 september gooide onze school de deuren open voor de ouders en de leerlingen van het zesde jaar ASO-TSO. Na een kennismaking met de klasleraren stond een infosessie over het hoger onderwijs op het programma.

Om de meer dan 200 geïnteresseerden te ontvangen werd onze sportzaal omgebouwd tot een heus auditorium. Na de uitleg van mvr. Leen Smisdom, studie-adviseur aan de Odisee co-hogeschool, kende het hoger onderwijs geen geheimen meer voor het publiek. Deze avond was meteen ook de kick-off van het Ursulinen Mechelen – studiekeuzetraject.

Binnenkort staat voor de leerlingen nog de Start-to-study-avond in Thomas More (campus De Nayer) voor de deur, en onze collega mvr. Joke Donceel organiseert een infoavond over effectieve leerstrategieën (ook voor ouders).

In de rest van het jaar staan nog heel wat initiatieven gepland, zodat onze leerlingen een goede keuze kunnen maken en een succesvolle (studie)carrière kunnen aanvatten.