Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

STEM activiteit: zilver en goud voor UM!

  • 11 maart 2022
  • 5de jaar

Op de jaarlijkse Sci-Tech Challenge, georganiseerd door Vlajo i.s.m. ExxonMobil, behaalden Kawter Al-Sammarraie (5 Latijn-Wetenschappen-Wiskunde) en Oumaima Lahraoui (5 Wetenschappen-Wiskunde) de tweede plaats. Goud ging naar Noah Lievens (5 Wetenschappen-Wiskunde).

Op de jaarlijkse Sci-Tech Challenge, georganiseerd door Vlajo i.s.m. ExxonMobil, behaalden Kawter Al-Sammarraie (5 Latijn-Wetenschappen-Wiskunde) en Oumaima Lahraoui (5 Wetenschappen-Wiskunde) de tweede plaats. Goud ging naar Noah Lievens (5 Wetenschappen-Wiskunde). Een jury van ingenieurs was onder de indruk van de recyclagemogelijkheden die onze leerlingen bedachten voor de afvalberg in de gemiddelde Vlaamse school. Ze bewierookten het innovatieve en multidisciplinaire denken, alsook het businessplan dat onze jongeren indienden. Als ware ingenieurs en ondernemers hielden ze rekening met de technisch-wetenschappelijke, economische en ecologische aspecten van het probleem. Noah stoot door naar de Europese finale in mei. We duimen alvast trots voor hem!

Noah legt volgend jaar rond deze tijd een ingangsexamen in Delft af voor de opleiding aerospace engineering. Hij bereidt zich hierop voor onder begeleiding van dhr. D. Peeters, tijdens de lessen chemie en via lesvideo’s thuis.