Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Vakken

Algemene vorming 4
Nederlands 2
Kostuumgeschiedenis 1
Engels 1
Specifieke vorming 28
Creatie 6
- Trendstudie
- Ontwerpen
- Schetsen
- Experimenteren
- Grafisch programma
- Styling
- Presentatie
Materiaalkennis 1
Accessoires 3
Modelontwikkeling 18
- Patroonstudie
- CAD-Gerber
- Graderen
- Realisatie
Stage 4

Se-n-Se Creatie en patroonontwerpen

Een richting voor jou?

In de Se-n-Se Creatie en patroonontwerpen ga je modetrends bestuderen en inspiratiebronnen gebruiken. Je ontwerpt, schetst, mouleert en experimenteert. Je communiceert via moodboards. Je geeft je concept in een beeld weer via schetsen, schildertechnieken of met een grafisch programma. Je ontwerpt een collectie en presenteert ze op een eigentijdse manier. Je stelt ook een portfolio samen en stylet verschillende doelgroepen.

Een grondige praktische kennis van textielmaterialen is nodig om bij een opdracht een gefundeerde keuze te maken uit klassieke en nieuwe materialen. Materiaalkennis omvat vezelkennis en bindingen van weefsels. We maken je wegwijs doorheen fournituren en materialen en verwerkingsmethoden van stoffen.

Je ontwerpt en realiseert accessoires die geïnspireerd zijn door de ontwerpen uit de lessen Creatie. Je leert het ambacht van ‘hoeden maken’ met houten mallen. Verder proef je van een basis lingerie, tassen vervaardigen in stof en leder en zelfs koffers maken.

Op basis van je ontwerp voor je collectie kies je zelf accessoires die je wil uitwerken. Handschoenen, een clutch, een extravagante hoed, een reistas, een reticule, een sjaal …

In het onderdeel ‘Modelontwikkeling’ zet je je creatieve ideeën om naar echte kledingstukken via een patroon. Je tekent patronen, manueel en met een CAD-programma. Je ontwikkelt creaties tot en productierijp geheel: van ontwerptekening tot prototype met compleet fabricagedossier.

Als kers op de taart stel je je collectie voor op een schitterende afstudeershow.

Nog meer informatie over Mode? Klik hier.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

Als afgestudeerde bezit je een degelijke vakkennis. De nodige nuttige ervaring en het volgen van de specifieke lerarenopleiding geeft je een startbekwaamheid  als praktijkleraar in het onderwijs.

Je kan je nog verder specialiseren in bepaalde aspecten van je opleiding zoals ontwerpen, patronen tekenen met diverse computersystemen, accessoires, lingerie, styling …

Een professionele bachelor zoals een bachelor in de Modetechnologie, bachelor in het Secundair onderwijs, bachelor en master in de Beeldende kunsten, mode of theaterkostuum behoren ook tot de mogelijkheden.