Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

UM op stelten: verschillende basisscholen op bezoek

  • 15 december 2023

Afgelopen week brachten de laatstejaars van enkele basisscholen uit de buurt een bezoekje aan Ursulinen Mechelen met het oog op hun schoolkeuze van volgend schooljaar.

Afgelopen week kreeg onze school bezoek van de laatstejaars van verschillende basisscholen uit de buurt, waaronder ook enkele KITOS-scholen (o.a. Sint-Lambertus Muizen en onze eigen basisschool). Volgend schooljaar staan zij immers voor een belangrijke schoolkeuze bij hun overstap van de lagere naar de middelbare school.

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen eerst een beknopte uitleg over de werking van Ursulinen Mechelen van Miek Thielemans, pedagogisch directeur van de eerste graad.

Nadien werden zij verdeeld in verschillende groepjes voor een spel doorheen het schoolgebouw. Op deze manier maakten zij kennis met onze talentmodules. Een eerste lesje Latijn, een sportieve kennismaking met Engels of een introductie in Natuurwetenschappen… Het werd een interessante namiddag voor deze enthousiaste en nieuwsgierige laatstejaars!