Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

UM tijdens een lockdown-light periode

  • 23 april 2020
  • 1ste jaar
  • 2de jaar
  • 3de jaar
  • 4de jaar
  • 5de jaar
  • 6de jaar
  • 7de jaar
  • Mode

Hieronder vind je hoopvolle acties van onze leraren/leerlingen in coronatijden …

Tijdens deze moeilijke coronatijden vind je hieronder een overzicht waar onze leerlingen en leraren mee bezig zijn. Hoopvolle acties, interessante digitale lessen, challenges … We doen er alles aan om met elkaar verbonden te blijven en het leerproces te bevorderen.

Vrijdag 24 april 2020

De leerlingen van het 3de jaar die CLIL volgen, onderzochten de weken voor de vakantie zelfstandig de politiek, religie en kunst van het Byzantijnse Rijk aan de hand van interactieve bookwidgetsoefeningen op basis van allerlei soorten bronnen. Bij één van de vragen moesten ze zelf een icoon proberen te tekenen. Dat leverde erg mooie resultaten op! Wat een creatieve leerlingen én talent!

Vrijdag 27 maart 2020

Onze directie heeft een boodschap voor onze leerlingen:

Wie mist er Ursulinen Mechelen al? Wij missen jullie alvast heel hard! Week 2 met opschorting van de lessen is bijna voorbij. Onze directie heeft een boodschap voor al onze leerlingen: ‘We blijven samen doorgaan!’.

We denken iedere dag aan onze leerlingen en hopen dat we snel weer bij elkaar mogen zijn. Bedankt aan onze leerlingen en personeelsleden om vol te houden en digitaal in contact te blijven met elkaar. Afstandsonderwijs is niet evident, maar we zien dat iedereen zijn uiterste best doet. Je bent niet alleen, samen gaan we hier doorheen. Een dikke virtuele knuffel aan iedereen.

Donderdag 26 maart 2020

Duidelijke digitale lessen voor 5 Wetenschappen

Onze leraren blijven gepassioneerd bezig. Ze blijven in contact met hun leerlingen en zorgen dagelijks voor nieuwe oefeningen en lesmateriaal. Leraar Dimitri Peeters zorgde bijvoorbeeld voor duidelijke en boeiende digitale lessen. De leerlingen van 5 Wetenschappen kunnen hiermee aan de slag en leren zo al heel wat bij. Succes!

Leerlingen CLIL 3de jaar

Leraren Leen De Roover en Tine Slaets zorgen er voor dat de derdejaars die het CLIL-traject volgen (geschiedenis in het Engels) geprikkeld blijven. De leerlingen krijgen online oefeningen en staan geregeld in contact met hun leraar. Met Bookwidgets en Smartschool kunnen de leerlingen van thuis uit boeiende en interactieve oefeningen maken.

Instructiefilmpjes voor 1 Latijn

Voor de leerlingen van 1 Latijn zijn er via YouTube instructiefilmpjes voorzien waarin de leerstof stap voor stap wordt uitgelegd. Via een Smartschool Live kunnen er nog extra vragen worden gesteld of wordt de leerstof nog extra verduidelijkt.

CLIL: digitale lessen Chemie in het Engels voor 5 Wetenschappen-wiskunde


Maandag 23 maart 2020

#CORONACHALLENGE

Enkele grote voetbalsterren lanceerden een #stayathomechallenge in deze Coronatijden: jongleren met een wc-rol. Enkele van onze leerkrachten zijn de uitdaging aangegaan en hebben er hun eigen versie van gemaakt. Kunnen onze leerlingen dit beter? Maak een filmpje met minstens 10 verschillende leerlingen en stuur het door naar communicatie@ursulinenmechelen.be. Veel succes! #SamentegenCorona #UrsulinenMechelenverbindt

Studenten én leraren Mode maken mondmaskers …

Hartverwarmend: onze (oud)-studenten én leraren van Mode zijn volop bezig met het maken van mondmaskers voor WZC’s, RVT’s, gezinshulpen, kinderdagverblijven, CAW’s in hun buurt.

Oud-leerling Stien Müller (2018) ging ook aan de slag. Dank je wel Stien!

Uitdelen gratis stof aan vrijwilligers die mondmaskers maken

Vanochtend deelde onze coördinator Mode (op afspraak) gratis stof en lint uit aan vrijwilligers die mondmaskers maken voor zorgpersoneel in WZC’s, RVT’s, kinderdagverblijven, thuisverpleging enz. Binnenkort kan je de resultaten bewonderen.


Vrijdag 20 maart 2020

Fit blijven in je kot!

Meneer De Ley zorgde voor een reeks haalbare oefeningen voor leerlingen én leraren om tijdens deze periode fit te blijven. Doe jij mee?


Donderdag 19 maart 2020

Smartschool live

De leerlingen van 5 GWW A en B en hun leraar maakten via Smartschool Live verdere afspraken voor hun opdrachten van Frans. Het was even zoeken hoe Smartschool Live werkt … maar daarna verliep alles prima. Succes allemaal!

Zowel leerlingen als leraren ervaren het als fijn om tijdens deze moeilijke weken digitaal in contact te blijven met elkaar.


Woensdag 18 maart 2020

Bi-More vergadert met leraren

De voorbije dagen zijn onze leraren heel ijverig bezig geweest om digitaal in contact te blijven met onze leerlingen. Het is wennen voor iedereen, leraren én leerlingen, maar iedereen gaat creatief aan de slag.

De miniondernemingen van BI-More vergaderden met hun leraren via Microsoft Teams. De leerlingen werken van thuis uit verder voor hun klanten en blijven websites maken. De wekelijkse meeting met de coaches werd vervangen door een video conference. Heel fijn om op deze manier met onze leerlingen in contact te blijven!


Hoe in contact blijven met elkaar?

We wensen iedereen veel moed en kracht toe de komende weken. Zorg goed voor elkaar en wees voorzichtig. Vergeet niet dat de directie, alle leraren en secretariaatsmedewerkers steeds bereikbaar zijn. Heb je een vraag, contacteer hen via Smartschool. Ook onze vertrouwensleerlingen en conflixers staan voor jullie klaar.

Het team van interne leerlingenbegeleiders (Liesbet Sourbron, Frederik Thomas en Elke Maes) staat ook steeds klaar voor jullie. Je kan hen contacteren via Smartschool.

Dat is de Facebookpagina van onze interne leerlingenbegeleiding: babbelbank-UM. De leerlingbegeleiding staat ook paraat om te zorgen dat je je goed in je vel blijft voelen. Het is belangrijk dat we tijdens deze ‘blijf in uw kot-periode’ ook mentaal gezond en weerbaar blijven, zodat we nadien vlot terug de draad met het ‘gewone leven’ kunnen oppikken. Dus aarzel niet om met ons te babbelen, vanop je bank thuis of vanop een bankje buiten. Take care!

Je kan op deze pagina via privébericht vragen stellen. Op de pagina zelf vind je allerlei nuttige info terug over mentale weerbaarheid.

https://www.facebook.com/ilb.l.sourbron: Dit is het profiel van mevr. Liesbet Sourbron, als leerlingenbegeleider. Je kan haar ook privéberichten sturen.

Heb je een melding rond cyberpesten? Ben je slachtoffer van ongepast online gedrag? Of heb je een nare ervaring online? Meld dit bij onze antipest-cybercoach Jolien Verfaille. Stuur haar een berichtje via Smartschool.