Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Voorleesweek met bekende Mechelaars

  • 22 november 2023
  • 1ste jaar
  • 2de jaar
  • 3de jaar
  • 4de jaar
  • 5de jaar
  • 6de jaar
  • 7de jaar

De voorleesweek is van start gegaan en zo ook in Ursulinen Mechelen. Een jaarlijkse traditie die we niet zo maar laten voorbijgaan. Deze week komen enkele bekende Mechelaars naar onze school om voor te lezen voor onze leerlingen …

De voorleesweek is van start gegaan en zo ook in Ursulinen Mechelen. Een jaarlijkse traditie die we niet zo maar laten voorbijgaan. Deze week komen enkele bekende Mechelaars naar onze school om voor te lezen voor onze leerlingen. Want voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.

Zo kwam Ward Bosmans (journalist en docent een Thomas More Mechelen) voorlezen voor onze leerlingen van 6 Handel. Hij startte met een kaartspelletje om aan te tonen dat je niet zomaar het ‘nieuws’ van sociale media als enige bron van waarheid en nieuws mag gebruiken. Hij gaf de boodschap aan onze leerlingen mee om steeds ‘openminded’ te zijn en flexibel te blijven om te ‘blijven’ leren.

Ward Bosmans las een aantal gedichten voor van Herman de Coninck en een passage uit een boek van Ilja Leonard Pjeijffer. Hij sloot af met een klein stukje uit het boek ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’. Onze leerlingen waren getriggerd door elk verhaal en luisterden enorm geïnteresseerd. Dankjewel Ward!

De leerlingen van 3ZOWB kregen Vincent Van Geel, DJ van Q-music, op bezoek. En vandaag mocht onze eigen pedagogisch directeur van de 2de graad, Ann Teblick, onze leerlingen entertainen met een mooi verhaal.

Hilde Verdoodt, oud-directrice van onze eerste graad, kwam ook maar al te graag voorlezen. We mochten ook oud-leerling én acteur Tijmen Govaerts verwelkomen, die onze leerlingen ook wat meer vertelde over de kunstwereld. Radiopresentatrice Annelies Moons las voor uit haar gloednieuw boek “Het is zoeken”, over hoe het er aan toegaat tijdens de eerste 1000 dagen als ouder. Björn Siffer, schepen van Cultuur in Mechelen, sloot onze voorleessessies af als bekende Mechelaar. Hartelijk dank aan iedereen die deze week voorlas aan onze leerlingen! Het waren gezellige, leerrijke en hartverwarmende momenten in het hart van onze school, onze eigen bibliotheek.