Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Welkom in de poëzieapotheek: voor elk kwaaltje een gedicht

  • 25 januari 2024
  • 1ste jaar
  • 2de jaar
  • 3de jaar
  • 4de jaar
  • 5de jaar
  • 6de jaar
  • 7de jaar
  • Mode

Ook dit jaar doet onze school weer enthousiast mee aan de poëzieweek 2024. Vandaag, op Gedichtendag, kon je in onze poëzieapotheek terecht voor een gedicht tegen elk kwaaltje.

Ook dit jaar doet onze school enthousiast mee aan de poëzieweek die vandaag in heel Vlaanderen start. Wij trappen de UM-poëzieweek af met de befaamde poëzieapotheek. Wat dat initiatief precies inhoudt en wat er verder nog op de planning staat, kan je hieronder checken. Een greep uit ons aanbod:

Poëzieapotheek: gedichten als remedie
Januari staat in het teken van taal op UM en net zoals vorig jaar maken wij er ook dit keer weer een poëtisch festijn van! Vandaag, donderdag 25 januari, start in Vlaanderen de Week van de poëzie met Gedichtendag. Voor de aftrap konden de leerlingen van UM tijdens de middagpauze terecht in de zogeheten poëzieapotheek. Voor elk kwaaltje bestaat er wel een gedicht: een lage weerstand, liefdesverdriet, stress, frustraties, faalangst of het gebruikelijke winterdipje. Naar goede gewoonte kon iedereen in onze poëzieapotheek een remedie in de vorm van een gedicht afhalen.

Gedichtenwedstrijd: de jacht op het mooiste gedicht
Ook organiseert UM weer een gedichtenwedstrijd die openstaat voor alle leerlingen. Het thema waarrond je dit jaar mag werken, is ‘Thuis‘. Dit thema dient om richting te geven, maar uiteraard kan je dit breed opvatten en kan dit voor elke leerling iets anders betekenen.

Kruip in je pen, schrijf een gedicht en steek jouw poëtisch tekstje in de gigantische gedichtendoos in de UM-bibliotheek. Hierbij verklaren wij de jacht op het mooiste gedicht voor geopend!

Extraatje in het UMResto
Om in het thema te blijven en de poëzieweek extra in de verf te zetten, mogen de leerlingen die op vrijdag 26 januari bij de ‘versafdeling’ in ons schoolrestaurant een snack bestellen een verrassing verwachten. Wat? Dat blijft nog geheim! Hoewel, één tip krijg je al: op een bedje van poëzie