Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Winst voor Ursulinen Mechelen op de nationale Sci-Tech Challenge

  • 5 mei 2021
  • 5de jaar

Op de jaarlijkse Sci-Tech Challenge, georganiseerd door Vlajo i.s.m. ExxonMobil, behaalden leerlingen uit 5 Wetenschappen-Wiskunde brons, zilver én goud! In aparte online breakout rooms werden jongeren van verschillende deelnemende scholen samengezet voor een snelle kennismaking …

Op de jaarlijkse Sci-Tech Challenge, georganiseerd door Vlajo i.s.m. ExxonMobil, behaalden leerlingen uit 5 Wetenschappen-Wiskunde brons, zilver én goud! In aparte online breakout rooms werden jongeren van verschillende deelnemende scholen samengezet voor een snelle kennismaking. Meteen ontpopte zich binnen elk team een constructieve samenwerking nadat de leerlingen werd gevraagd een e-commerce te ontwikkelen die met minimale belasting voor het milieu toch een maximaal rendement garandeert. Na enkele uren dienden de teams reeds pareltjes van ontwerpen in, knap gepresenteerd en zorgvuldig overdacht. Als ware ingenieurs en ondernemers promootten ze hun ideeën met een passie die een jury van experten versteld deed staan.

Brons en zilver waren voor de teams van Anse Gillisjans (5WWI) en Wout De Soete (5WWI-CLIL). Het team van Sofie Callaerts (5WWI) won de wedstrijd dankzij het bijzonder creatieve ontwerp van een bedrijf met doordacht geplaatste verdeelcentra en een nieuw type iPhone dat langer up-to-date kan blijven en meer recyclage van componenten toelaat dan modellen die thans in omloop zijn. Binnen twee weken verdedigt Sofie, samen met haar team, Vlaanderen in de Europese finale.

De vindingrijkheid van onze jongeren kent werkelijk geen grenzen. Zelfs indien ze elkaar nog niet eerder hebben ontmoet en niet eens in dezelfde ruimte verblijven, maken ze toch veel indruk op ervaren vakmensen. Wie beweert dat dit een verloren generatie is, heeft onze leerlingen duidelijk nog niet ontmoet!

Klik op de afbeelding om het volledige artikel te lezen. Bron: GVA