Zaalvoetbal scholieren meisjes door naar Provinciale finale. Proficiat!

• 7de jaar
  • Mode

Woensdag 19 februari trokken onze scholieren meisjes zaalvoetbalploeg met volle moed naar sporthal IHAM te Mechelen.

In totaal waren we met zes speelsters. We wisten dus dat het niet makkelijk ging worden met maar één wisselspeelster.

Voor onze eerste match stonden we oog in oog met KAGBo Boom. Na een goede opwarming begonnen we aan de wedstrijd met maar één doel: WINNEN! Na vier minuten scoorde Ksenia de openingsgoal en stond het 1-0. We speelden de eerste helft gecontroleerd uit, maar scoren lukte niet meer. We wisten al meteen dat we het niet gemakkelijk gingen krijgen in de tweede helft. KAGBo Boom kwam beter in de wedstrijd en kon zo zes minuten voor het einde nog scoren. Onze meisjes lieten de moed echter niet zakken en nog geen minuut later kwamen ze terug op voorsprong via Safae. Hierna lag de focus enkel nog op verdedigen en dat deden ze goed, mede dankzij een paar knappe safes van onze keeper Amy werd de eindstand 2-1.

We konden even rusten en zagen ondertussen hoe Boom met 11-0 van Pitzemburg won. Dit betekende dat we de volgende wedstrijd zeker moesten winnen.

Pitzemburg was onze tweede tegenstander. We lieten onmiddellijk zien wat we konden, maar enkel het doelkader werd geraakt. Na een foutje van de keepster van Pitzemburg kon Ellen in een lege goal de bal binnentikken. Vijf minuten ver en het was 1-0. Maar daar eindigde het niet … Nog geen minuut later kon Ksenia de netten laten trillen en ook Sterre scoorde even later. We besloten niet de stoppen en de 4-0 stond op het bord. Pitzemburg liet de moed echter niet zakken en op een scherpe counter scoorde ze de 4-1 net voor de rust. In de tweede helft verloren we de concentratie en gaven zo de kans aan Pitzemburg om hun tweede doelpunt van de dag in de netten te leggen. Hierdoor werden we terug wakker geschud. Ellen scoorde haar derde en vierde doelpunt. De enigste veldspeelster die nog niet had gescoord was Lotte en even later was het zover. Mevrouw L. Vandijck had het nog maar net gezegd dat ze moest scoren … Dit gaf Lotte de moed om rustig alle tegenstanders voorbij te dribbelen en dan kalm de bal in de netten te leggen.

Eindstand: 7-2

Onze meisjes hebben de eerste ronde met glans overleefd. Dit kon alleen maar lukken door het goede teamspel en de coaching van mevrouw L. Vandijck. 11 maart zijn we weer paraat en strijden we voor de provinciale titel. Supporters welkom, afspraak om 13.30 uur in IHAM Mechelen!

Verslag: Ellen Lanciers