Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Oud-leerling in de kijker!

  • 15 april 2024
  • Mode

Ellen is een oud-leerling van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze werkt op regelmatige basis als interim backstage bij Dries Van Noten …

Ellen is een oud-leerling van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze werkt op regelmatige basis als interim backstage bij Dries Van Noten.

“De modeopleiding in UM is echt de perfecte keuze als je verder wilt in de modesector of je creatieve kant verder wil ontwikkelen. Je leert er verschillende vaktechnieken waaronder lingerie, hoeden, stoftechnieken, tekentechnieken, patronen optekenen van 0… Ten slotte krijg je veel vrijheid om je eigen stijl te creëren.

Tijdens die twee jaar ben ik volledig open gebloeid als persoon, maar ook als ontwerper Ik deed een stage bij design meubels Artifort en werkte ook een maand in een bruidsatelier in het geweldige Italië. Dat was een avontuur waar ik nog steeds met een glimlach aan terug denk. Daarnaast hebben we op Paris Fashion Week backstage mee geholpen bij Dries Van Noten. Dit was een unieke kans. Ik werk daar nu nog steeds af en toe tijdens mijn lesvrije weken als interim zowel op de stikafdeling als in het archief. Dit zijn kansen die ik zonder deze opleiding niet had gekregen.

De modeopleiding Ursulinen Mechelen opent veel deuren voor je zowel tijdens je opleiding als erna. Het is een echte conversatiestarter in Belgische modebedrijven en ook een naamsbekendheid die gelijk staat aan talent en harde werkers.

Lees hier nog andere getuigenissen van oud-leerlingen Mode.