Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Oud-leerling in de kijker!

  • 23 april 2024
  • Mode

Ines is een oud-leerling van 2 Mode (Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze deed een stage bij Opera Ballet Vlaanderen. Een indrukwekkende ervaring …

Ines is een oud-leerling van 2 Mode (Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Ze deed een stage bij Opera Ballet Vlaanderen. Een indrukwekkende ervaring!

“Sinds hele jonge leeftijd heb ik altijd een grote passie gehad voor alles wat met mode te maken heeft. In het middelbaar volgde ik reeds een mode richting, maar ik wilde mij hier graag verder in specialiseren. Daarom heb ik mij ingeschreven voor de tweejarige opleiding in Ursulinen Mechelen. Dit bleek een goede keuze. Hier heb ik heel veel bijgeleerd op creatief en persoonlijk vlak. Wat de opleiding interessant en professioneel maakt, is dat je een goede basis krijgt in de modesector en je van alles proeft door leuke projecten/workshops. Je krijgt inzicht in veel verschillende zaken zoals; lingerie, stof printen, hoeden maken, stofverwerkingstechnieken … Je leert heel goed de technische en creatieve kant en eveneens heel het proces van het maken van een kledingstuk. 

In UM kreeg ik heel veel kansen en heb ik verschillende stages mogen lopen, o.a. mijn stage in Italië. Hier heb ik een maand lang bij een familiebedrijf gewerkt, dat gespecialiseerd is in tricot en breigoed. Ik heb er heel goede contacten aan overgehouden. In mijn eerste jaar volgde ik ook een stage bij Opera Ballet Vlaanderen, waar ik van de kostuum- en  theaterwereld mocht proeven. We mochten ook samenwerken met professionele merken en ontwerpers zoals Dries Van Noten waar we elk seizoen mee mochten gaan als dresser backstage in Parijs. Het hoogtepunt van het jaar is onze eigen modeshow die elk jaar uniek is, waar alles wordt voorgesteld waar je heel het jaar hard aan hebt gewerkt, en waar je het tweede jaar een echte collectie mag voorstellen. Na mijn twee jaar in Ursulinen volg ik nu nog een extra specialisatie rond haute couture afwerkingen. De goede basis die ik bij Ursulinen kreeg, zorgt ervoor dat ik professioneel en toekomstgericht kan werken.

Lees hier nog andere getuigenissen van oud-leerlingen Mode.